ISO 9001 Tüm Prosedürler

Merhabalar,
Üretim süreci için risk değerlendirme örneğine ihtiyacım var. Diğer süreçler için örnek format paylaşılmış ;fakat üretim için bulamıyorum.
Örnek doküman paylaşabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

merhaba girdi kontrol için örnekleme metodu yapmak hakkında prosedür yazmam gerekiyor.örnekleme metodunu nasıl yapmalı bilgilerinizi rica ederim.
Bizim kalite kontrolcumuz işin %10 denetliyor iş hacmi yüksek olmadığı için problem oluşturmuyor, Örn Her kolide 10 ürün varsa 1 tanesine bakıyor

merhaba girdi kontrol için örnekleme metodu yapmak hakkında prosedür yazmam gerekiyor.örnekleme metodunu nasıl yapmalı bilgilerinizi rica ederim.
Örnekleme Planı veya Muayene Miktarı Yönetimi
Örnekleme planları, örnek büyüklüğünüzü ya da gelen her materyal lotu için incelenecek öğe sayısını tanımlamanıza yardımcı olur. Girdi kontrol örnekleme planını kullanmaya başladığınızda, yaygın olarak kullanılan ANSI / ASQ Z1.4 gibi, ölçülen her karakteristik için tolerans göstermeye istekli olduğunuz hataların yüzdesi için bir temel belirlemiş oluyorsunuz. En önemli ürün özellikleriniz için bu yüzde 0 "sıfır" olabilir. Daha az kritik özellikler için farklı bir yüzde seçebilirsiniz (mesela tipik olarak% 2.5-4.0 arası). Bu seviyeye Kabul Kalite Seviyeniz veya AQL denir. AQL'inize dayanarak, örnekleme planı, belirli bir lot büyüklüğü için kaç öğenin inceleneceğini belirler. Tipik olarak, AQL ne kadar düşükse, bir malzemenin kalitesinde istatistiksel güven duymanız gereken numune boyutu da o kadar yüksek olur.

(Aql - Acceptable Quality Limit - Kabul Kalite Seviyesi)

birkaç parti gelen bir malzemede tek partiden örnekleme yapmamalısınız. 5 örnek alacaksanız ve 5 parti ürün geldiyse her biri ayrı bir partiden olmalı mesela. Diyerek denetçi uygunsuz buldu .Bunu prosedürde bu şekilde mi anlatmalı?

birkaç parti gelen bir malzemede tek partiden örnekleme yapmamalısınız. 5 örnek alacaksanız ve 5 parti ürün geldiyse her biri ayrı bir partiden olmalı mesela. Diyerek denetçi uygunsuz buldu .Bunu prosedürde bu şekilde mi anlatmalı?
Üretimlerde kayıtlar parti/lot numarası üzerinden takip edildiğinden ve her ayrı lot numarası farklı parametreler içerebileceğinden denetçinin belirttiğini prosedürde belirtmeniz faydalı olacaktır. Prosedüre şu şekilde belirtebilirsiniz;
" Girdi kontrol yapılacak olan malzemeler de birden fazla lot numarası mevcut ise her lot numarasındaki ürün toplamından, daha önce belirlenmiş yüzdeler oranında örnekleme yapılmalıdır.Genelleme yapılarak karışık örnekleme yapılmamalıdır."

Ayrıca önceki mesajımda da lot numarası üzerinden şeklinde belirttim. Tüm işlemlerinizi lot numaraları üzerinden yapınız.

Üretimlerde kayıtlar parti/lot numarası üzerinden takip edildiğinden ve her ayrı lot numarası farklı parametreler içerebileceğinden denetçinin belirttiğini prosedürde belirtmeniz faydalı olacaktır. Prosedüre şu şekilde belirtebilirsiniz;
" Girdi kontrol yapılacak olan malzemeler de birden fazla lot numarası mevcut ise her lot numarasındaki ürün toplamından, daha önce belirlenmiş yüzdeler oranında örnekleme yapılmalıdır.Genelleme yapılarak karışık örnekleme yapılmamalıdır."

Ayrıca önceki mesajımda da lot numarası üzerinden şeklinde belirttim. Tüm işlemlerinizi lot numaraları üzerinden yapınız.
teşekkür ederim..

Merhaba arkadaşlar.
Organizasyon El Kitabımız yaklaşık 100 sayfa. Ben buna yeni bir görev tanımı ekleyeceğim ve bazı görev tanımlarına maddeler ilave edeceğim. Dokümanların kontrolü prosedürüne göre her sayfanın imzalanması gerekli (hazırlayan - kontrol eden - onaylayan olarak) Açıkcası bunun imzalanması kısmı biraz sıkıntılı benim için. Bu durumu nasıl aşabilirim?

Merhaba arkadaşlar.
Organizasyon El Kitabımız yaklaşık 100 sayfa. Ben buna yeni bir görev tanımı ekleyeceğim ve bazı görev tanımlarına maddeler ilave edeceğim. Dokümanların kontrolü prosedürüne göre her sayfanın imzalanması gerekli (hazırlayan - kontrol eden - onaylayan olarak) Açıkcası bunun imzalanması kısmı biraz sıkıntılı benim için. Bu durumu nasıl aşabilirim?
Merhaba,
Dokümanların kontrolü prosedüründe bulunan imza gerekir kısımlarını kaldırın. Sadece email ile bildirim yapmış olmak yeterli diyebilirsiniz. Tabi bu dokümanı bu şekilde değiştirdiğinizde gerekli revizyonlarını yapınız. Böylece imzalatmak yerine, değiştirdiğiniz dosyaları ilgili kişilere mail atmanız yeterli.

Merhaba,
Dokümanların kontrolü prosedüründe bulunan imza gerekir kısımlarını kaldırın. Sadece email ile bildirim yapmış olmak yeterli diyebilirsiniz. Böylece imzalatmak yerine, değiştirdiğiniz dosyaları ilgili kişilere mail atmanız yeterli.
Merhaba Fatih Bey,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki genel müdürün onayı olmadan görev tanımlarını kişilere dağıtmak sorun olmaz mı?

Merhaba Fatih Bey,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki genel müdürün onayı olmadan görev tanımlarını kişilere dağıtmak sorun olmaz mı?
Görev tanımlarını da genel müdüre mail atacaksınız zaten. Genel Müdüre mail atarken değişiklik sebeplerini de bildireceksiniz. Olumsuz bir geri dönüş yoksa yürürlüğe girmiş demektir.

Fatih Bey merhaba... ekteki şekilde yaptığım prosedür, kabul olmadı..Sadece son kısımda nümerik bir bilgi vermişsiniz (%10) ki o da mantıklı değil. Çok sayıda sarf malzemesi geldiğinde %10 çok yüksek bir sayıya tekabül ediyor. azsayıda bir malzeme geldiğinde ise 1 balya da gelse 10 balya da gelse 1 numuneye tekabül ediyor. o yüzden matematiksel olarak geliştirmeniz gerek bu konuyu. Gelen hammaddelerinizi göz önünde bulundurarak mantıklı bir hesaplama yapmak gerekiyor. Size söyledğim standarda atıf yapılmış ancak standarttaki hesaplama tablolarından sanırım yararlanılmamış. Çünkü yapılan açıklama maalesef ki matematiksel bir metod koymuyor önümüze...şeklinde bir cevap geldi..Bu prosedür beni epey zorladı..sizin ilave edeceğiniz bir bilgi olabilir mi?

Ekli dosyalar

• NO 4 KS TA 001GİRDİ KALİTE KONTROL TL. rev.04.doc
    69.5 KB · Görüntüleme: 300
Fatih Bey merhaba... ekteki şekilde yaptığım prosedür, kabul olmadı..Sadece son kısımda nümerik bir bilgi vermişsiniz (%10) ki o da mantıklı değil. Çok sayıda sarf malzemesi geldiğinde %10 çok yüksek bir sayıya tekabül ediyor. azsayıda bir malzeme geldiğinde ise 1 balya da gelse 10 balya da gelse 1 numuneye tekabül ediyor. o yüzden matematiksel olarak geliştirmeniz gerek bu konuyu. Gelen hammaddelerinizi göz önünde bulundurarak mantıklı bir hesaplama yapmak gerekiyor. Size söyledğim standarda atıf yapılmış ancak standarttaki hesaplama tablolarından sanırım yararlanılmamış. Çünkü yapılan açıklama maalesef ki matematiksel bir metod koymuyor önümüze...şeklinde bir cevap geldi..Bu prosedür beni epey zorladı..sizin ilave edeceğiniz bir bilgi olabilir mi?
http://www.isofrm.com/konu/girdi-kontrol-kalite-kabul-limitleri-ansi-asq-standart-z1-4-2003.1028/
Bu konuyu yeni oluşturdum, size yardımcı olacaktır.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri