Rica ederim. Size de iyi çalışmalarTeşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.
Rica ederim. Size de iyi çalışmalarTeşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.
TEŞEKKÜRLER...Merhaba Arkadaşlar.
ISO 9001 Standardına göre hazırlanması gereken tüm prosedür örnekleri ektedir.
Teşekkür yazmayı unutmayın lütfen
ISO 9001 Standardı Prosedürleri 2. Kısım
merhaba girdi kontrol için örnekleme metodu yapmak hakkında prosedür yazmam gerekiyor.örnekleme metodunu nasıl yapmalı bilgilerinizi rica ederim.Merhabalar. Örnek Müşteri Memnuniyet Anket Soruları ektedir. Kolay gelsin
Bizim kalite kontrolcumuz işin %10 denetliyor iş hacmi yüksek olmadığı için problem oluşturmuyor, Örn Her kolide 10 ürün varsa 1 tanesine bakıyormerhaba girdi kontrol için örnekleme metodu yapmak hakkında prosedür yazmam gerekiyor.örnekleme metodunu nasıl yapmalı bilgilerinizi rica ederim.
Örnekleme Planı veya Muayene Miktarı Yönetimimerhaba girdi kontrol için örnekleme metodu yapmak hakkında prosedür yazmam gerekiyor.örnekleme metodunu nasıl yapmalı bilgilerinizi rica ederim.
Üretimlerde kayıtlar parti/lot numarası üzerinden takip edildiğinden ve her ayrı lot numarası farklı parametreler içerebileceğinden denetçinin belirttiğini prosedürde belirtmeniz faydalı olacaktır. Prosedüre şu şekilde belirtebilirsiniz;birkaç parti gelen bir malzemede tek partiden örnekleme yapmamalısınız. 5 örnek alacaksanız ve 5 parti ürün geldiyse her biri ayrı bir partiden olmalı mesela. Diyerek denetçi uygunsuz buldu .Bunu prosedürde bu şekilde mi anlatmalı?
teşekkür ederim..Üretimlerde kayıtlar parti/lot numarası üzerinden takip edildiğinden ve her ayrı lot numarası farklı parametreler içerebileceğinden denetçinin belirttiğini prosedürde belirtmeniz faydalı olacaktır. Prosedüre şu şekilde belirtebilirsiniz;
" Girdi kontrol yapılacak olan malzemeler de birden fazla lot numarası mevcut ise her lot numarasındaki ürün toplamından, daha önce belirlenmiş yüzdeler oranında örnekleme yapılmalıdır.Genelleme yapılarak karışık örnekleme yapılmamalıdır."
Ayrıca önceki mesajımda da lot numarası üzerinden şeklinde belirttim. Tüm işlemlerinizi lot numaraları üzerinden yapınız.
Merhaba,Merhaba arkadaşlar.
Organizasyon El Kitabımız yaklaşık 100 sayfa. Ben buna yeni bir görev tanımı ekleyeceğim ve bazı görev tanımlarına maddeler ilave edeceğim. Dokümanların kontrolü prosedürüne göre her sayfanın imzalanması gerekli (hazırlayan - kontrol eden - onaylayan olarak) Açıkcası bunun imzalanması kısmı biraz sıkıntılı benim için. Bu durumu nasıl aşabilirim?
Merhaba Fatih Bey,Merhaba,
Dokümanların kontrolü prosedüründe bulunan imza gerekir kısımlarını kaldırın. Sadece email ile bildirim yapmış olmak yeterli diyebilirsiniz. Böylece imzalatmak yerine, değiştirdiğiniz dosyaları ilgili kişilere mail atmanız yeterli.
Görev tanımlarını da genel müdüre mail atacaksınız zaten. Genel Müdüre mail atarken değişiklik sebeplerini de bildireceksiniz. Olumsuz bir geri dönüş yoksa yürürlüğe girmiş demektir.Merhaba Fatih Bey,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Peki genel müdürün onayı olmadan görev tanımlarını kişilere dağıtmak sorun olmaz mı?
Çok teşekkür ederim Fatih Bey. Kolay gelsin, iyi çalışmalarGörev tanımlarını da genel müdüre mail atacaksınız zaten. Genel Müdüre mail atarken değişiklik sebeplerini de bildireceksiniz. Olumsuz bir geri dönüş yoksa yürürlüğe girmiş demektir.
Teşekkürler. Size de iyi çalışmalarÇok teşekkür ederim Fatih Bey. Kolay gelsin, iyi çalışmalar
Fatih Bey merhaba... ekteki şekilde yaptığım prosedür, kabul olmadı..Sadece son kısımda nümerik bir bilgi vermişsiniz (%10) ki o da mantıklı değil. Çok sayıda sarf malzemesi geldiğinde %10 çok yüksek bir sayıya tekabül ediyor. azsayıda bir malzeme geldiğinde ise 1 balya da gelse 10 balya da gelse 1 numuneye tekabül ediyor. o yüzden matematiksel olarak geliştirmeniz gerek bu konuyu. Gelen hammaddelerinizi göz önünde bulundurarak mantıklı bir hesaplama yapmak gerekiyor. Size söyledğim standarda atıf yapılmış ancak standarttaki hesaplama tablolarından sanırım yararlanılmamış. Çünkü yapılan açıklama maalesef ki matematiksel bir metod koymuyor önümüze...şeklinde bir cevap geldi..Bu prosedür beni epey zorladı..sizin ilave edeceğiniz bir bilgi olabilir mi?Üretimlerde kayıtlar parti/lot numarası üzerinden takip edildiğinden ve her ayrı lot numarası farklı parametreler içerebileceğinden denetçinin belirttiğini prosedürde belirtmeniz faydalı olacaktır. Prosedüre şu şekilde belirtebilirsiniz;
" Girdi kontrol yapılacak olan malzemeler de birden fazla lot numarası mevcut ise her lot numarasındaki ürün toplamından, daha önce belirlenmiş yüzdeler oranında örnekleme yapılmalıdır.Genelleme yapılarak karışık örnekleme yapılmamalıdır."
Ayrıca önceki mesajımda da lot numarası üzerinden şeklinde belirttim. Tüm işlemlerinizi lot numaraları üzerinden yapınız.
http://www.isofrm.com/konu/girdi-kontrol-kalite-kabul-limitleri-ansi-asq-standart-z1-4-2003.1028/Fatih Bey merhaba... ekteki şekilde yaptığım prosedür, kabul olmadı..Sadece son kısımda nümerik bir bilgi vermişsiniz (%10) ki o da mantıklı değil. Çok sayıda sarf malzemesi geldiğinde %10 çok yüksek bir sayıya tekabül ediyor. azsayıda bir malzeme geldiğinde ise 1 balya da gelse 10 balya da gelse 1 numuneye tekabül ediyor. o yüzden matematiksel olarak geliştirmeniz gerek bu konuyu. Gelen hammaddelerinizi göz önünde bulundurarak mantıklı bir hesaplama yapmak gerekiyor. Size söyledğim standarda atıf yapılmış ancak standarttaki hesaplama tablolarından sanırım yararlanılmamış. Çünkü yapılan açıklama maalesef ki matematiksel bir metod koymuyor önümüze...şeklinde bir cevap geldi..Bu prosedür beni epey zorladı..sizin ilave edeceğiniz bir bilgi olabilir mi?