Yıllık İç Denetim Planı Örneği

merhaba,

bende denetim sıklığının belirlenmesinde risk bazlı yaklaşıma dair katkıda bulunayım;
yine belirteyim bu kriterler ilgili prosedürde yazmalıdır:)

***Ürün Kalitesine Doğrudan Etki Eden Süreçler
Bu süreçler her zaman yüksek öncelikli kabul edilir.
Örnekler: Üretim, Kalite Kontrol, Kalite Güvence, Kalibrasyon, Laboratuvar, Son Kontrol vb
Bu tür süreçler her yıl mutlaka denetlenmelidir, gerekirse yılda birden fazla

****Müşteri Özel İstekleriyle İlgili Süreçler
Eğer müşteri bir sürece özel şartlar (CSR) tanımlamışsa, o süreç plana alınmalı ve daha sık denetlenmelidir.
Örnek: Belirli bir müşteriye özel işaretleme, test, paketleme süreçleri, özel karakteristikler

***Geçmişte Uygunsuzluk Yaşanmış Süreçler
İç denetim, müşteri denetimi, belgelendirme ya da 8D kayıtlarında sık problem yaşanan süreçler.
Bu süreçler bir süre daha yakın izlemeye alınmalı. yıl içinde denetim sıklıkları artırılmalıdır

***Yakın Zamanda Değişikliğe Uğramış Süreçler
Yeni ekipman, yazılım, layout, çalışan, metot, tedarikçi, ürün vs. içeren süreçler.
Bu süreçler değişiklik sonrası dönemde mutlaka plana alınmalı.

***Uzun Süredir Denetlenmeyen Süreçler
Düşük riskli olduğu için uzun süredir denetlenmeyen alanlar da belirli aralıklarla tekrar denetlenmelidir (örneğin 2 yılda bir).
Örnek: Yönetim Gözden Geçirme, Eğitim, İnsan Kaynakları, Satın alma.

***Yasal/Zorunlu Süreçler
Kalibrasyon, çevre yönetimi, iş güvenliği gibi bazı alanlar mevzuat veya belgelendirme gereği düzenli denetlenmelidir.

umarım katkısı olur
iyi çalışmalar

merhaba,

bende denetim sıklığının belirlenmesinde risk bazlı yaklaşıma dair katkıda bulunayım;
yine belirteyim bu kriterler ilgili prosedürde yazmalıdır:)

***Ürün Kalitesine Doğrudan Etki Eden Süreçler
Bu süreçler her zaman yüksek öncelikli kabul edilir.
Örnekler: Üretim, Kalite Kontrol, Kalite Güvence, Kalibrasyon, Laboratuvar, Son Kontrol vb
Bu tür süreçler her yıl mutlaka denetlenmelidir, gerekirse yılda birden fazla

****Müşteri Özel İstekleriyle İlgili Süreçler
Eğer müşteri bir sürece özel şartlar (CSR) tanımlamışsa, o süreç plana alınmalı ve daha sık denetlenmelidir.
Örnek: Belirli bir müşteriye özel işaretleme, test, paketleme süreçleri, özel karakteristikler

***Geçmişte Uygunsuzluk Yaşanmış Süreçler
İç denetim, müşteri denetimi, belgelendirme ya da 8D kayıtlarında sık problem yaşanan süreçler.
Bu süreçler bir süre daha yakın izlemeye alınmalı. yıl içinde denetim sıklıkları artırılmalıdır

***Yakın Zamanda Değişikliğe Uğramış Süreçler
Yeni ekipman, yazılım, layout, çalışan, metot, tedarikçi, ürün vs. içeren süreçler.
Bu süreçler değişiklik sonrası dönemde mutlaka plana alınmalı.

***Uzun Süredir Denetlenmeyen Süreçler
Düşük riskli olduğu için uzun süredir denetlenmeyen alanlar da belirli aralıklarla tekrar denetlenmelidir (örneğin 2 yılda bir).
Örnek: Yönetim Gözden Geçirme, Eğitim, İnsan Kaynakları, Satın alma.

***Yasal/Zorunlu Süreçler
Kalibrasyon, çevre yönetimi, iş güvenliği gibi bazı alanlar mevzuat veya belgelendirme gereği düzenli denetlenmelidir.

umarım katkısı olur
iyi çalışmalar
çok teşekkür ederim

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri