Yıllık İç Denetim Planı Örneği

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
merhaba,

bende denetim sıklığının belirlenmesinde risk bazlı yaklaşıma dair katkıda bulunayım;
yine belirteyim bu kriterler ilgili prosedürde yazmalıdır:)

***Ürün Kalitesine Doğrudan Etki Eden Süreçler
Bu süreçler her zaman yüksek öncelikli kabul edilir.
Örnekler: Üretim, Kalite Kontrol, Kalite Güvence, Kalibrasyon, Laboratuvar, Son Kontrol vb
Bu tür süreçler her yıl mutlaka denetlenmelidir, gerekirse yılda birden fazla

****Müşteri Özel İstekleriyle İlgili Süreçler
Eğer müşteri bir sürece özel şartlar (CSR) tanımlamışsa, o süreç plana alınmalı ve daha sık denetlenmelidir.
Örnek: Belirli bir müşteriye özel işaretleme, test, paketleme süreçleri, özel karakteristikler

***Geçmişte Uygunsuzluk Yaşanmış Süreçler
İç denetim, müşteri denetimi, belgelendirme ya da 8D kayıtlarında sık problem yaşanan süreçler.
Bu süreçler bir süre daha yakın izlemeye alınmalı. yıl içinde denetim sıklıkları artırılmalıdır

***Yakın Zamanda Değişikliğe Uğramış Süreçler
Yeni ekipman, yazılım, layout, çalışan, metot, tedarikçi, ürün vs. içeren süreçler.
Bu süreçler değişiklik sonrası dönemde mutlaka plana alınmalı.

***Uzun Süredir Denetlenmeyen Süreçler
Düşük riskli olduğu için uzun süredir denetlenmeyen alanlar da belirli aralıklarla tekrar denetlenmelidir (örneğin 2 yılda bir).
Örnek: Yönetim Gözden Geçirme, Eğitim, İnsan Kaynakları, Satın alma.

***Yasal/Zorunlu Süreçler
Kalibrasyon, çevre yönetimi, iş güvenliği gibi bazı alanlar mevzuat veya belgelendirme gereği düzenli denetlenmelidir.

umarım katkısı olur
iyi çalışmalar

merhaba,

bende denetim sıklığının belirlenmesinde risk bazlı yaklaşıma dair katkıda bulunayım;
yine belirteyim bu kriterler ilgili prosedürde yazmalıdır:)

***Ürün Kalitesine Doğrudan Etki Eden Süreçler
Bu süreçler her zaman yüksek öncelikli kabul edilir.
Örnekler: Üretim, Kalite Kontrol, Kalite Güvence, Kalibrasyon, Laboratuvar, Son Kontrol vb
Bu tür süreçler her yıl mutlaka denetlenmelidir, gerekirse yılda birden fazla

****Müşteri Özel İstekleriyle İlgili Süreçler
Eğer müşteri bir sürece özel şartlar (CSR) tanımlamışsa, o süreç plana alınmalı ve daha sık denetlenmelidir.
Örnek: Belirli bir müşteriye özel işaretleme, test, paketleme süreçleri, özel karakteristikler

***Geçmişte Uygunsuzluk Yaşanmış Süreçler
İç denetim, müşteri denetimi, belgelendirme ya da 8D kayıtlarında sık problem yaşanan süreçler.
Bu süreçler bir süre daha yakın izlemeye alınmalı. yıl içinde denetim sıklıkları artırılmalıdır

***Yakın Zamanda Değişikliğe Uğramış Süreçler
Yeni ekipman, yazılım, layout, çalışan, metot, tedarikçi, ürün vs. içeren süreçler.
Bu süreçler değişiklik sonrası dönemde mutlaka plana alınmalı.

***Uzun Süredir Denetlenmeyen Süreçler
Düşük riskli olduğu için uzun süredir denetlenmeyen alanlar da belirli aralıklarla tekrar denetlenmelidir (örneğin 2 yılda bir).
Örnek: Yönetim Gözden Geçirme, Eğitim, İnsan Kaynakları, Satın alma.

***Yasal/Zorunlu Süreçler
Kalibrasyon, çevre yönetimi, iş güvenliği gibi bazı alanlar mevzuat veya belgelendirme gereği düzenli denetlenmelidir.

umarım katkısı olur
iyi çalışmalar
çok teşekkür ederim

Geri