Merhaba kullandığımız form buMerhaba, sanırım aradığınız dosya bu şekilde.
Merhaba listeyi benimle de paylaşabilir misiniz? [email protected]Merhaba, sanıyorum hata tanımları için bir kodlama istiyorsunuz.
Hataları 2 şekilde ele almanızı öneririm.
- Hata tanımı
- Hata nedeni
Şirketler genellikle ikisini birbirine karıştırıyor. Örneğin parçada darbe var ve operatör yapmış. Buna tanım olarak operatör yazıyor. Oysaki hata tanımı malzemede darbe olması ve nedeni ise operatör. Aynı hata başka sebeple de olabilirdi; hata tanımı darbe olması nedeni ise tezgahtan düşmesi vs gibi.
Bu ayrımı esas alarak hazırlayacağınız kodlama işinizi iyileştirmeniz ve analizlerinizin daha anlaşılır olması için daha faydalı olacaktır.
Örnek isterseniz talaşlı imalat için hazırladığım listeyi paylaşabilirim.
Merhaba benimle de paylaşabilir misiniz? [email protected]Merhaba, sanıyorum hata tanımları için bir kodlama istiyorsunuz.
- Hata tanımı
- Hata nedeni
Şirketler genellikle ikisini birbirine karıştırıyor. Örneğin parçada darbe var ve operatör yapmış. Buna tanım olarak operatör yazıyor. Oysaki hata tanımı malzemede darbe olması ve nedeni ise operatör. Aynı hata başka sebeple de olabilirdi; hata tanımı darbe olması nedeni ise tezgahtan düşmesi vs gibi.
Bu ayrımı esas alarak hazırlayacağınız kodlama işinizi iyileştirmeniz ve analizlerinizin daha anlaşılır olması için daha faydalı olacaktır.
Faruk Bey listeyi benimle de paylaşabilir misiniz? [email protected]Merhaba, sanıyorum hata tanımları için bir kodlama istiyorsunuz.
- Hata tanımı
- Hata nedeni
merhaba ben de talaşlı imalat firmasında çalışmaktayım, listeyi benimle de paylaşabilir misiniz? [email protected]Merhaba, sanıyorum hata tanımları için bir kodlama istiyorsunuz.
- Hata tanımı
- Hata nedeni
Şükrü Bey Merhabalarilgili kodlama yapısını işletmeniz için kodlama oluştururark üretimdeki arkadaşlar ile düzenli toplantılar ile belirlemeniz daha doğru olacaktır. Kodlama yapısı ile ilgili olarak bir işletmede kurduğum mantığı aşağıda anlatmaya çalışayım.
öncelikle hata kodunu ve hata nedenleri için birbirlerini tanımlayan kod zinciri oluşturduk
örneğin üretim hatası ÜH enjeksiyon için EJ kodu tanımladık
sonra enjeksiyondaki gerçekleşen tüm hatalara 1 den başlarayak numaralandırdık.
ÜH-EJ-0001:kalıbın uygun sıcaklığa ulaşmaması
ÜH-EJ-0002: kalıbın deformasyonu nedeni ile ürünün hatalı oluşması vs vs
birde her hatayı kaydederken izleme yapabilmek içinde sonuna tarih ve saat ve makina isimleri ekledik.
bu sayede de verimlilik ve performan ölçümlerine katkısı oldu.
Örn:
ÜH-EJ-0001/140923-10:05/mak1
Yukarıdaki gibi basit bir sistem kurgulanabilir ve geliştirilebilir.