Rica etsem bana da iletebilir misiniz?mail bırakın,burdan döküman paylaşımı yapmıyoruz.
[email protected]
Teşekkürler.
Rica etsem bana da iletebilir misiniz?mail bırakın,burdan döküman paylaşımı yapmıyoruz.
[email protected]mail bırakın,burdan döküman paylaşımı yapmıyoruz.
Merhabalar,Merhaba, elinde ürün güvenliği prosedürü olan örnek olması açısından paylaşabilir mi ?
Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
| Rol | Sorumluluk |
|---|---|
| Üst Yönetim | Kaynak sağlama, ürün güvenliği politikasını destekleme. |
| Kalite Yönetimi | Risk değerlendirme, FMEA, kontrol planları, iç denetimler. |
| Üretim | Proses kontrolleri, güvenli üretim uygulamaları. |
| Mühendislik | Tasarım aşamasında güvenlik gerekliliklerini karşılama (DFMEA). |
| Satınalma | Tedarikçilerin ürün güvenliği şartlarını sağlaması. |
| AR-GE | Malzeme ve ürün testleri, güvenlik validasyonları. |
| Kayıt Adı | Saklama Süresi | Sorumlu |
|---|---|---|
| FMEA Raporları | 10 Yıl | Kalite |
| Ürün Test Raporları | 5 Yıl | AR-GE |
| Geri Çağırma Kayıtları | 15 Yıl | Kalite |
Bu tarz chatgpt paylaşımlarını kontrol etmeden koymamanızı tavsiye ederim. Sanırım dikkatinizden kaçmış. yardımcı olayım derken aksine sektörde yeni olan meslektaşlarımızı yanıltmış olabiliriz. Maalesef Chatgpt gibi yapay zeka araçları %100 referansı doğru olan bir araç değil.IATF 16949 Standardına Göre Ürün Güvenliği Prosedürü
IATF 16949, otomotiv sektöründe ürün güvenliğini sağlamak için kritik gereklilikler içerir. Ürün güvenliği prosedürü, müşterilerin ve son kullanıcıların güvenliğini korumak amacıyla tasarlanmalıdır. Aşağıda temel adımlar ve içerikler bulunmaktadır:
1. Amaç ve Kapsam
- Ürün güvenliği ile ilgili yasal, müşteri ve şirket gerekliliklerinin karşılanması.
- Güvensiz ürünlerin müşteriye ulaşmasının engellenmesi.
2. Sorumluluklar
- Üst Yönetim: Kaynak tahsisi ve ürün güvenliği kültürünün desteklenmesi.
- Kalite Yönetimi: Ürün güvenliği risklerinin değerlendirilmesi ve önlemlerin uygulanması.
- Üretim ve Mühendislik: Güvenli ürün tasarımı ve üretim proseslerinin kontrolü.
3. Ürün Güvenliği Risk Değerlendirmesi
- DFMEA/PFMEA ile tasarım ve proses risk analizlerinin yapılması.
- Kritik ürün güvenliği özelliklerinin belirlenmesi (örneğin, yanmaz malzeme, mekanik dayanım).
- Müşteri ve yasal gerekliliklerin dikkate alınması.
4. Proses Kontrolleri
- Ürün güvenliği ile ilgili özel karakteristiklerin kontrol planlarında tanımlanması.
- SPC (İstatistiksel Proses Kontrol) uygulamaları.
- Kritik ekipmanların bakım ve kalibrasyonu.
5. Tedarikçi Yönetimi
- Tedarikçilerin ürün güvenliği gerekliliklerini karşılamasının sağlanması.
- Hammaddelerin güvenlik testlerinin yapılması.
6. Acil Durum Prosedürleri
- Ürün geri çağırma planı (özellikle IATF 16949’daki "Geri Çağırma Yönetimi" gerekliliği).
- Güvenlikle ilgili şikayetlerde hızlı aksiyon alınması (8D raporu).
7. Eğitim ve Farkındalık
- Çalışanlara ürün güvenliği eğitimleri verilmesi.
- Güvenlikle ilgili prosedürlerin düzenli gözden geçirilmesi.
8. Dokümantasyon ve Kayıtlar
- Tüm ürün güvenliği faaliyetlerinin kayıt altına alınması.
- Müşteri ve düzenleyici kurumlara raporlama.
9. İyileştirme Faaliyetleri
- Ürün güvenliği ihlallerinde kök neden analizi (Örneğin, 5 Neden Analizi).
- Sürekli iyileştirme (Kaizen) çalışmaları.
Önemli Referanslar:
- IATF 16949 Madde 8.3.2.3 (Ürün Güvenliği)
- Müşteri Özel Şartları (CSR)
- ISO 9001:2015 (Risk Tabanlı Düşünce)
[email protected] buraya iletebilirseniz memnun olurum. teşekkürlermail bırakın,burdan döküman paylaşımı yapmıyoruz.
Çok teşekkür ederim tam aradığım prosedür.Tamamlayıcı dökümanları da iletmeniz mümkünmü. [email protected]Merhaba,
ben az önce burdan indirdimMerhaba, elinde ürün güvenliği prosedürü olan örnek olması açısından paylaşabilir mi ?
Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
merhaba benimle de paylaşır mısınız? [email protected]mail bırakın,burdan döküman paylaşımı yapmıyoruz.