Prosedür Veya Talimat Sorumlusu Değişikliği

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →

b.uzuk

Orgeneral
Moderatör
Üye
MERHABA,

HERHANGİ BİR PROSEDÜR VEYA TALİMATTA SORUMLU KİŞİ / ONAY VEREN KİŞİ DEĞİŞTİĞİ DURUMDA REVİZYON ATLATMAK GEREKİYOR MU ?

MERHABA,

HERHANGİ BİR PROSEDÜR VEYA TALİMATTA SORUMLU KİŞİ / ONAY VEREN KİŞİ DEĞİŞTİĞİ DURUMDA REVİZYON ATLATMAK GEREKİYOR MU ?
Merhaba,
Bunun için revizyona gerek yok. Sadece bu kişilere gerekli bilgilendirmeyi bir mail ya da iç yazışma formuyla duyurmanız yeterli olacaktır. Prosedür veya diğer dokümanlarda içerik (izlenecek yol haritası kısmı) açısından bir değişiklik olmadığı sürece revizyon gerektirmez.

Sanırım bu iş yoruma kaldı,
ben değişmesi gerektiğini düşünüyorum, revizyon atlatıp duyurusunu yapmalısınız, burada onay veren veya sorumlu kişi kavramına takılmayın, yönetimsel olarak bir değişiklik var. yani izlenilecek yolda gittiğiniz onay seçeneği değişiyor.
Yani bu iş onay veren kişinin görev tanımı ve iş planı cheklistini bile etkileyebilecek bir alan. Tabii ben bunu kendi şirketim yapısını bildiğim için konuşuyorum. Biz atlatıyoruz.

Şöyle diyeyim ben işten çıktım benim ismim yazdığı talimatlarda yerime gelen kişinin ismi yazmalı. Bu durumda revizyon olmalı mı ?

Gelen kişi sizin yerinize geliyorsa hayır, bunun için gerek yok, siz kurumdayken değişim olursa bunun için gerek var. Ama muhakkak duyurusu yapılmalı.

@mehriban ın açıklamasına saygı duyuyorum.İsteyen yapabilir bunda bir problem yok. Arkadaşlar büyük bir şirket varsayalım. Tüm dokümanları sadece onay veren kişi/bölüm değiştiği için revizyona uğratırsanız başınıza müthiş bir iş alırsınız.Böyle şirketler de revizyon olayı karmaşık bir iştir. Sistem sizden sadeliği ve kolaylığı istiyor. Standartta buna dair bir zorunluluk bulunmamaktadır. Sadece zorunluluk olmadığını bilmeniz yeterli. Bu aşamada onay kısımlarına bölüm/makam isimlerini vermeniz daha iyi olacaktır. En azından kişiler değişse de form revizyon etme düşünceniz oluşmaz.

Gelen kişi sizin yerinize geliyorsa hayır, bunun için gerek yok, siz kurumdayken değişim olursa bunun için gerek var. Ama muhakkak duyurusu yapılmalı.
mihriban hanım merhaba
kurduğumuz sistemin temel amacı organizasyonun kişi bazından kurtarıp sistemlerin kişilere bağlı kalmaksızın kendilerini yürütme yeteneği kazandırmaktır.
imzayı atacak kişinin kendi bünyesinde sistemi bilmesi onaylayacağı ve takip edeceği evrakları bilmesi yeterlidir.
dokümanlarda ve kayıtlarda onaylayanın önemi yoktur, onaylayan sistemden sorumlu a kişi, b kişi fark etmez.
tek kritik nokta değişen kişilerden sonra sistem aksaklık yaşanıyor mu ?

Geri