Hocam ben de fikrimi beyan etmek isterim. Sizin de tekrar fikrinizi almak istiyorum. Puanlamanın kişiye özel yapılması daha doğru olmaz mı? Sonuçta herkes aynı kapasiteye sahip değil. İkisinin de gelişmesini istiyoruz diyelim. Bu doğrultuda hedefi yakalamak için eğitimler gerçekleştiriyoruz. Eğitim sonucunda biri gelişiyor ama diğeri o süreçte daha az gelişim gösteriyor ya da bir nokta da duraksıyor/tıkanıyor. Bu eleman işimizi görüyor ama birinci eleman olamaz. Tam bu anda hedefi gerçekçi tutmakta fayda var diye düşünüyorum. Eğer hedefi yüksek tutarsak o adama aynı eğitimleri defalarca vermek zorunda kalabiliriz ki belli bir yaşa gelmiş ve öğrenime açık olmayan birisi için bu çok bir şey değiştirmez. Hedefler bizi eğitim konusunda bağlayıcı kılacağı için kişiye özel puanlama yapıp onun bir sonraki eğitimlerinden feragat etmesini sağlayabiliriz. Neticesinde sadece ihtiyaca göre eğitimler sağlar ve hedef puana ulaşanları eğitim listelerinden temizleriz.
Bende fatih beye katılıyorum.Aksi takdirde herkesin eğitiim vermesini bekler hale gelebiliriz.
İki kişinin aynı işi yapmaları aynı hedeflere sahip olmasını gerektirmez.
Bunun yanı sıra iki kişi arasında tecrübe farkı olabilir.
Bu durumda ikisininde 4 hedefine sahip olması saçma olacaktır.
Önceki hedefi 3 kendi başına yetebilir olmak olmalıdır.
Bu insan kaynakları açısından değerlendirildiğinde de mantıklı bir bakış açısı herkesi iç eğitmen yapamazsınız.O kişilerin iç eğitim yapabilir hale gelmesini sağlamak için ilave eğitimler vereceksiniz.Ben o nedenle kişi bazlı değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum