Personel Yetkinliği Ve Yeterliliği Hk.

Emrah S.

Teğmen
Üye
Merhabalar, Personel Yetkinliği ve Yeterliliği ile ilgili bir prosedür çalışması yapmış olan var mı? Bu tarz bir çalışma yapmam gerekiyor ama artık beynim sulanmış durumda :)

merhaba
Ben şu şekilde bir şey yaptım.
Eğitim Prosedürü oluşturdum.
Proses olarak da İnsan Kaynakları Prosesi.
Bir tanede eğitim talimatı ekledim.
Sonrası form işi; eğitim konusu, eğitim katılım sonuç, oryantasyon.
Personel listesine de , personelin yetkinliği , ne yaptığı, nerede çalıştığı, sertifikası var mı yok mu bilgileri ekledim.

Yeni şeyler öğrendikçe revize ediyorum.
Belki bu konu başlığı altında yaptığın yanlış diyecek biri olur, doğrusunu öğrenip yaparız.
Bu aralar benimde "Beyin sulanması" sıkça yaşadığım bir durum. :)

merhaba
Personel listesine de , personelin yetkinliği , ne yaptığı, nerede çalıştığı, sertifikası var mı yok mu bilgileri ekledim.

Belki bu konu başlığı altında yaptığın yanlış diyecek biri olur, doğrusunu öğrenip yaparız.
Merhaba
Peki yetkinligi nasil olcuyorsunuz? Ihtiyaclari nasil belirliyorsunuz?

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

merhaba

Eğitim prosedürü bende yok ama İK Prosesi mevcut. Beslemesini sanırım Kalite El kitabından alıyor.Bu konu üzerinden gidebilirim bende. Teşekkür ederim.

Merhaba
Peki yetkinligi nasil olcuyorsunuz? Ihtiyaclari nasil belirliyorsunuz?

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Sanırım personelin görevi üzerinden standartları da referans alarak yapılabilir. Benim için mesela Laboratuvar ile ilgili Ar-Ge elemanını baz alıyorum. Bazı numune işlemlerden de hedef konularak işlem tamamlanır diye düşünüyorum. Bilmiyorum yanlış mı düşündüm ama böyle bir düzenleme yapabilirim sanırım ne dersiniz ?

merhaba ,

Polivalans tablosu kimin sorumluluğunda? Her bölüm kendi polivalans tablosunu güncel tutmalı mı?
Her birim sorumlusu kendi sorumluluğu altındaki kişiler için bunu hazırlamalı. Fakat bir yönetim temsilcisi varsa, bu tabloları bir araya getirmeyi ve güncelliğinin sağlandığını kontrol etmelidir. Bir kişinin bu şekilde takip etmesi zorunlu değildir fakat sağlıklıdır.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri