ISO 9001 Formları FULL

ISO 9001 Formları Sizlere Yeterince Yardımcı Oldu mu?

• Evet

Kullanılan: 105 82.7%
  • Hayır

Kullanılan: 22 17.3%

• Kullanılan toplam oy
    127
Merhaba
çok güzel çalışmalar teşekkürler.
Feyz olması açısından, tasarım süreci ile ilgili risk analizi çalışmanızı paylaşabilir misiniz?
tasarım süreci ile ilgili risk analizini bulabildiniz mi ?bulabildiyseniz paylaşabilir misiniz?

merhaba arkadaşlar.ilgili form bana ait değil sanırm yanlış anlaşıldı.eğer @Cagoz hanım izin verirse gönderebilirim.

merhaba arkadaşlar.ilgili form bana ait değil sanırm yanlış anlaşıldı.eğer @Cagoz hanım izin verirse gönderebilirim.
Herkese Merhaba,
Madem reytingler yükseldi, o halde herkes için erişilebilir yapalım :)

Ekteki çalışmalar 9001 belgesine sahip deri üretim tesisi için yapılmıştır. Sektörünüzün türü, yapısı, firmanızın durumu farklı sonuçlar oluşturmalıdır.
Ayrıca bu çalışma yapılırken COVİD-19 henüz yoktu, bu konu ile ilgili riskleri de göz önünde bulundurup eklemenizi tavsiye ederim.
Mevcut çalışma otomotiv (16949) için yetersiz kalacaktır. Tavsiye etmiyorum.

ps: form formatı @fthtncl 'den uyarlamadır.

Herkese kolay gelsin

Ekli dosyalar

• TL_02_01 RİSK VE FIRSATLARI DEĞERLENDİRME TALİMATI.doc
    209 KB · Görüntüleme: 612
  • RF01 Risk ve Fırsatlar_tüm süreçler.xlsx
    29.7 KB · Görüntüleme: 660
Herkese Merhaba,
Madem reytingler yükseldi, o halde herkes için erişilebilir yapalım :)

Ekteki çalışmalar 9001 belgesine sahip deri üretim tesisi için yapılmıştır. Sektörünüzün türü, yapısı, firmanızın durumu farklı sonuçlar oluşturmalıdır.
Ayrıca bu çalışma yapılırken COVİD-19 henüz yoktu, bu konu ile ilgili riskleri de göz önünde bulundurup eklemenizi tavsiye ederim.
Mevcut çalışma otomotiv (16949) için yetersiz kalacaktır. Tavsiye etmiyorum.

ps: form formatı @fthtncl 'den uyarlamadır.

Herkese kolay gelsin
çok teşekkür ederim.

Merhaba Leyla Hanım;
ISO 9001 sistemini sıfırdan kurmak üzere görevlendirildim. Sizden ricam elinizde örnek olabilecek prosedür, talimat, süreç haritası vb. dokümanlardan bana iletebilirmisiniz.?
adresim. [email protected]
şimdiden tşk ederim.

İşte bu... Aradığım doyurucu yanıt buydu... Dediğiniz mantıklı... Standart sana sadece YAP diyor. YÖNTEM sana kalmış... Tabi bir de yıl sonu kıl bir denetçi gelirse... vay o zaman :D :D :D

Kapatmışım kendimi bir kümesin içine, dünyadan haberim yok.

Peki bu forumda bir çok danışman var veya uygulama yapanlar var. Benim derdim BENCHMARK yapmak... Yani millet nasıl yapıyor?

Her zaman yardımcı olmaya çalışırım

swot-analizi-sablonu.jpeg mentoro-sektorel-PESTEL-analiz-sablonu.jpeg mentoro-sektorel-PESTEL-analiz-sablonu.jpeg pest.png swot-analizi-sablonu.jpeg mentoro-sektorel-PESTEL-analiz-sablonu.jpeg pest.png swot-analizi-sablonu.jpeg mentoro-sektorel-PESTEL-analiz-sablonu.jpeg pest.png mentoro-sektorel-PESTEL-analiz-sablonu.jpeg
Merhabalar,

İlginiz için teşekkür ederim.

Kuruluşun bağlamı ve taraf analizi hakkında forumda epey araştırma yaptım ancak ilerleyemedim.
Örnek paylaşabilir misiniz?

Kuruluşun bağlamında SWOT, PESTLE, PEST vb. bir çok analiz yöntemi kullanılmaktadır. Burada kuruluşun bağlamını nasıl yapacağız?

1. Mesela bir fabrika düşünelim; şu anda ülkemizde döviz fiyatları aşırı artıyor bu sizin kurumunuzu etkileyen bir dış faktördür. Peki etkisi nedir?
Eğer siz ihracat yapan bir firma iseniz bu sizin için fırsattır çünkü yurtdışı fiyatınız düşecektir ve ihracatınızı artırabilir.
Ama ithalat yapıyorsanız sonuçta hammaddeyi daha pahalı alacaksınız bu sizin için bir tehdittir.

DIŞ KONULAR
Uluslararası, ulusal, bölgesel veya yerel anlamdaki
- Yasal Konular,
- Teknoloji,
- Rekabet durumu,
- Pazar,
- Kültür,
- Sosyal ve Ekonomik Çevre

İÇ KONULAR
Kurumsal değerler,
Kurumsal bilgi,
Kurum kültürü ,
Kuruluş performansı,
Kurumun yapısı

ektede örnekler vardır.

Merhabalar,

İlginiz için teşekkür ederim.

Kuruluşun bağlamı ve taraf analizi hakkında forumda epey araştırma yaptım ancak ilerleyemedim.
Örnek paylaşabilir misiniz?

Bir fabrika düşünelim faaliyetleriniz esnasında ne yapıyorsunuz kimlerle iletişim içindesiniz?

1. Çalışanlar peki çalışanlar sizden ne bekler?
a) maaşlarının zamanında ödenmesi- BORÇLAR KANUNU
b) özlük haklarına saygı- 4857 sayılı İŞ KANUNU
c) İSG - 6331 sayılı İSG KANUNU

2. üretim yapıyorsunuz bu sefer mal sattığınız distribütörler, bayiler ve müşteriler
3. Sonuçta tedarikçilerden malzeme alıyorsunuz tedarikçiler
4. Kanun koyucular (SGK VB.)
5. Bankalar
6-Tüketici Dernekleri
7. Üst Yönetim.

vb.

Ekli dosyalar

• EG-LS-004 İLGİLİ TARAFLARIN İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİ LİSTESİ.xlsx
    13.5 KB · Görüntüleme: 542
Merhaba,

Değerli bilgiler ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

Kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum. Geçen denetimde DF yedik ;) O yüzden bu hususun üzerinde biraz titizlikle duruyorum. Bu bağlam ve taraf analizinde ayrıca mevcut durum - değerlendirme sonrası durum için risk analizi yapmak gerekir mi?

Tablonun başlığını nasıl yapmak gerekir?

Ekte bir taslak oluşturdum, kontrol edebilir misiniz?

Saygılarımla

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsx
    17.7 KB · Görüntüleme: 485
4.2. İlgili Tarafların İhtiyaç ve Beklentileri nin anlaşılması
Kuruluş, müşteri ve uygulanabilir birincil ve ikincil mevzuat hükümlerini karşılayan ürünleri ve hizmetleri
düzenli olarak sağlama yeteneğine etkisi veya potansiyel etkisinden dolayı, aşağıdakileri belirlemelidir:
a) Kalite yönetim sistemi ile ilgili tarafları,
b) Bu ilgili tarafların kalite yönetim sistemi ile ilgili şartlarını,
Kuruluş, bu ilgili taraflar hakkındaki bilgiler ile bu tarafların şartlarını izlemeli ve gözden geçirmelidir

biçiminde olup sizin tablonuzda şartlar belirlenmemiş , ayrıca taraf/ unsur derken ne demek istediğinizi anlamadım. Bir de kuruluşun bağlamındaki tüm maddeleri yazdıktan sonra daha iyi analiz edebilirz

Merhabalar,

Tamamdır. Hocam.

Gerçi standardın 4.1 ve 4.2 Maddelerini okumuştum siz söyleyince hatayı fark ettim. Dediğiniz gibi hazırlayacağım.

Kolaylıklar dilerim.

Sorunuza cevaben:
Üst yönetim taraftır,
makine ekipman, finans, malzeme unsurdur.
Bayiler, rakipler taraftır.
Yasalar, çevre unsurdur. vb.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri