Yavuz Bey,validasyon prosedürü var evet
Paniklemeden önce Sisteminizde tanımlı ise daha önce yapılmış örnekleri mevcuttur diye umuyorum.Süngerler poşetli geliyor fakat temizodaya girmeden önce hava tutularak temizlenip tekrar poşete alınıp temizodaya alınıyor bununla ilgili benden validasyon istediler..daha önce hiç yapmadığım için panikledim.
Kusura bakmayın küçük bir toplantıdaydım.sterilizasyon cihazı için daha önce yapılmış bir validasyon var..bunu örnek alsam?fakat riskler var..sünger temizleme validasyonu için de riskler diye bir bölüm yazacak mıyım?
yara kapama süngerine süngeri yani nerede kullanıyorsunuz.
Ürünler de herhangi bir değişiklik olduğundan tutun da iş yeri adres değişikliğine kadar her şeyi yazmalısınızMerhaba, 13485:2016 ara denetimde hangi durumlarda onaylı kuruluşa haber verilmesi gerektiği konularında uygunsuzluk aldık. Bu konuda bilgi olan paylaşır mısınız?
dekontaminasyonları, standartın gerekliliklerinisorabilirler. CE belgesı ıcın gereklilikleri belkı urunler ıcın teknık dosyaMerhaba,
Bir medikal firma da iş görüşmesine gittim ve standartlardan 13485 standartına bakmam istendi ikinci görüşme için. Kalite sorumlusu olarak personel alacaklar , ne sorabilirler acaba ? Asıl mesleğim Biyolog, dezenfeksiyon ve aşamaları, sterilizasyon falan biliyorsunuzdur dediler ancak çok detaylı bilmiyorum ve standarttan bunlara yine ulaşıp bakabilirsiniz dediler lakin iso 13485 de bunlarla alakalı aşamaları falan öyle bir yer görmedim yardımcı olur musunuz lütfen.
validasyonunun ne oldugunu , dezenfektanlar , ürün muhafazaları, ürün sınıfları oda MEDEVDE var .dekontaminasyonları, standartın gerekliliklerinisorabilirler. CE belgesı ıcın gereklilikleri belkı urunler ıcın teknık dosya
ben su sekılde hazırlama yaptım tehlıke lerı belırledım. sonrasında tehlıklerın dogurdugu rısklerı belırledım veslm arkadaşlar bir süredir takip ediyorum formu gayet başarılı ve faydalı diyebilirim.
sizlerden yardım talep ediyorum denetim sürecini bitirdik uygunsuzluklarım var bitirmek için çabalıyorum.
sorun şu ki ıvd tıbbi cihaz sektöründeyim ve denetim sonucu risk değerlendirmesinde ürüne yönelik değerlendirmelerde eksiklik bulundu. 13485:2016 standartı ve 14971 standartı ile entegre bir risk analizi yapmam istendi.
daha önceki değerlendirme türü Alarp sistemi üzerine kurulu idi. fakat bu sistemin işlevini yitirdiği ve ''artık risk'' ''risk fayda değerlendirmesi'' sisteminin yerine geldiği iletildi. 14971 inceledim ancak anlam veremedim. elinde bir örnek tablo yada özetle ne anlatılmak istendiğine dair bilgisi olan varsa yardıma hayır dememşimdiden çok teşekkürler. herkese iyi çalışmalar.