Ic Denetim Plani

GamzeAC

Teğmen
Üye
Merhabalar. Calistigim firmada ic denetim surecini sifirdan insa etmeye calisiyorum. Birkac hafta onceki yeniden belgelendirme denetimimzide efektiv olmadigi gerekcesiyle bir minor aldik. Bununla ilgili asagidaki gibi birkac sorum var.

1) Bu sureci su sekilde yonetmeyi planliyorum. Gorusleriniz ve yorumlariniz degerli;
- Sureci nasil ilerletecegimizin bir kaplumbaga diagrami ile olusturulmasi
- Ic denetci / resource yeterliliklerinin belirlenmesi, bununla ilgili bir yeterlilik matrisi olusturdum
- Surec risk analizinin yapilmasi / management side
- Tum bunlara gore prosedurun olusturulmasi

2) Elimde maalesef efektiv bir denetim plani templatei yok. Denetci de bizim elimizdekini cok begenmedi zaten. Boyle etkili, goze hitap eden bir denetim plani template'iniz varsa benimle paylasir misiniz?

Biz denetim planlamasını sistem üzerinden takip ediyoruz. Fakat size bir kaç örnek göndereceğim.
* Denetim planı
* Denetçi yeterlilik listesi
* Denetim prosedürü

Bunlar üzerinde çalışırsanız firmanıza entegre edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Kolay Gelsin.

Ekli dosyalar

• 01-Plan.xlsx
    35 KB · Görüntüleme: 219
  • Denetçi Yeterlilik Listesi.xlsx
    24.7 KB · Görüntüleme: 185
  • İç Denetim Prosedürü.docx
    37.2 KB · Görüntüleme: 180
Biz denetim planlamasını sistem üzerinden takip ediyoruz. Fakat size bir kaç örnek göndereceğim.
* Denetim planı
* Denetçi yeterlilik listesi
* Denetim prosedürü

Bunlar üzerinde çalışırsanız firmanıza entegre edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Kolay Gelsin.
Cok tesekkur ederim. Hangi yazilim uzerinden yurutuyorsunuz bu sureci?
Bir de denetci yeterlilik listesindeki ucgenler ortalamayi mi temsil ediyor?

Denetim listesindeki karakteristiklerin açıklaması olması gerekiyordu :) onu güncelledik fakat bu doküman eski revizyonmuş :) Ordaki üçgenler aslında o arkadaşlara eğitim planlanmadığını göstermiştik.
Yani X olan eğitim planlandı katılmadı, Üçgen olan ise Eğitim planlanmadı.
Eğitim planlanıp planlanmadığı veya katılıp katılmadığı görülmesi için.
Yazılım : QDMS

Denetim listesindeki karakteristiklerin açıklaması olması gerekiyordu :) onu güncelledik fakat bu doküman eski revizyonmuş :) Ordaki üçgenler aslında o arkadaşlara eğitim planlanmadığını göstermiştik.
Tesekkurler aciklama icin. Guzel bir Excel calismasi elinize saglik. :)

O kadar qdms kurdum işlettim ve o kadar firmada gördüm ama denetim modülünü kullanımına hiç şahit olmamıştım :)

Calistigim sirkette gecmiste hazirlanmis ya da diger ulkedeki fabrikalarinin kullandigi denetim prosedurlerini inceliyorum. Hepsi o kadar komplike ve detayli ki. Daha onceki deneyimlerim de IATF uzerineydi ama bu kadar detayli prosedurleri ilk defa goruyorum. KPI'lar, bas denetci olma kriterleri bile grafiklerle, hesaplamalarla vs sunulmus prosedur icinde. Denetim zaman plani icin hesaplamalarla birlikte ayri prosedurler hazirlanmis. Tum bunlara gerek var mi ne dusunuyorsunuz? Ben oldukca temel duzeye indirmek istiyorum bunlari. Amacim herkesin okudugunda anlamasi ve yapilanlari denetcinin soracagi, IATF'in istedigi sekilde belirtmek.

Su ana kadar sadece denetimle ilgili gordugum prosedurler,
- Ic denetci yetkinligi proseduru
- Sistem denetimi proseduru
- Urun denetimi proseduru
- Proses denetimi proseduru
- Competence requirement internal auditor procedure (Tam Turkce karsiligini bulamadim)
- Audit Cycle Time Procedure

Su ana kadar sadece denetimle ilgili gordugum prosedurler,
- Ic denetci yetkinligi proseduru
- Sistem denetimi proseduru
- Urun denetimi proseduru
- Proses denetimi proseduru
- Competence requirement internal auditor procedure (Tam Turkce karsiligini bulamadim)
- Audit Cycle Time Procedure
bu prosedürleri paylaşabilir misiniz

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri