Görev Tanımları

Merhabalar ıso 9001:2015 revizyonu için risk ekip lideri ve risk ekibi üyeleri görev tanımları için örnek doküman olan v
Merhabalar ıso 9001:2015 revizyonu için risk ekip lideri ve risk ekibi üyeleri görev tanımları için örnek doküman olan var mı?

Hala yok mu risk ekip lideri ve risk ekibi üyeleri görev tanımı örnek doküman :((

Merhaba, böyle bir dokümana neden ihtiyaç duyuyorsunuz? Süreç sorumlularınıza ait görev tanımlarınız üzerine ekleme yapmalısınız. Bunun içinde çok detaycı olmanıza gerek yok. Riskle ilgili yapılması gerekenleri standart bir metinle tüm görev tanımlarınıza ekleyebilirsiniz. Önemli olan süreç dokümanlarınız. (prosedürler v.s.) Burada siz işin tanımını detaylı yaptıktan sonra görev tanımı geri planda kalacaktır.

Risk ekibi lideri de genelde kys sürecini takip eden kişi oluyor. Bu yönde de onun görev tanımına eklemeler yapmanız yerinde olacaktır. Süreçlerin risk değerlendirmesiyle ilgili gerekli çalışmaların yapılmasına liderlik etmek v.s. gibi.

Risk ekibi lideri de genelde kys sürecini takip eden kişi oluyor. Bu yönde de onun görev tanımına eklemeler yapmanız yerinde olacaktır. Süreçlerin risk değerlendirmesiyle ilgili gerekli çalışmaların yapılmasına liderlik etmek v.s. gibi.

Merhaba Fatih Bey,

Öncelikle teşekkür ederim. Paylaşımlarınızı ve önerilerinizi takip ediyorum. Değerli bilgilerinizi paylaşıyorsunuz. Revizyon çalışmalarına kısa zaman diliminde başladım. Bu ay 9001 ve 22000 YS denetimi geçireceğim. Risk analizi prosedürü, proses kartları, swot analizleri, değerlendirme planı gibi çalışmalarımı tamamladım. Çok az kaldı ama sanırım biraz stres oldum. Önerinizi dikkate alacağım.

Rica ederim. Elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Bizler ne kadar soru sorar ve cevaplarsak herkesinde bilgiye ulaşması o denli kolay olur düşüncesindeyim. Ne zaman isterseniz biz buradayız.

Bu arada denetiminiz için şimdiden başarılar diliyorum

Bizde 3 kişilik Kalite Sistem ekibi Yönetim Temsilcisinin yaptığı işleri paylaşmış durumda mesela. Risk belirleme için ayrıca bir ekibe gerek yok. Görev tanımı ihtiyacı da yok bence. Süreç sahipleri kendi risklerini belirler ve KYS ekibi ile paylaşır. Görev tanımlşarı içerisine 1 er madde eklemekle çözebilirsiniz.

Bizde 3 kişilik Kalite Sistem ekibi Yönetim Temsilcisinin yaptığı işleri paylaşmış durumda mesela. Risk belirleme için ayrıca bir ekibe gerek yok. Görev tanımı ihtiyacı da yok bence. Süreç sahipleri kendi risklerini belirler ve KYS ekibi ile paylaşır. Görev tanımlşarı içerisine 1 er madde eklemekle çözebilirsiniz.

Teşekkürler Ayberoz, Kalite Yönetiminde tek sorumlu benim. Bence takım arkadaşlarımın yeni bir görev tanımı görmeye ihtiyacı var ;)

Bu arada denetiminiz için şimdiden başarılar diliyorum

Ben yine de hazırladım :))))

1. Görevin amacı

Bu görevin amacı; X A.Ş ‘deki ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında risk ve fırsat belirleme faaliyetleri için risk ve fırsat değerlendirme uygulamalarının işleyişini, planlamasını, kontrol edilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak

2. Görevin kapsamı

Bu görev; X A.Ş bünyesindeki ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında risk ve fırsat belirleme faaliyetlerini kapsamaktadır.

3. Görevin detayları

3.1. Üst Yönetimin Görevleri (Ekip Lideri )

· Kalite yönetim sistemi şartlarının, kuruluşun iş prosesleri ile entegre olduğunu güvence altına almak,

· Risk temelli düşünmenin kullanımını teşvik etmek,

· Kalite yönetim sisteminin amaçlanan çıktılarına ulaşmasının güvence altına almak,

· İyileştirmeyi teşvik etmek,

3.2. Kalite Yönetim Departmanının Görevleri (Ekip Yöneticisi)

· Risk ve fırsatların değerlendirilmesi çalışması için ekip kurmak,

· Risk ve fırsatların değerlendirilmesi çalışmalarında görev alacak kişilerin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve belgeyi temin etmek,

· Risk ve fırsatların değerlendirilmesi çalışmalarında görev alacak kişilerin görevlerini yerine getirmeleri amacıyla araç, gereç, mekan ve zaman gibi gerekli bütün ihtiyaçları karşılamak,

3.3. Proses Liderlerinin Görevleri

· Tüm proseslerde risk ve fırsatları tanımlamak,

· Risk ve fırsatların doğasını anlamak ve risk seviyesini belirlemek için risk analizi yapmak,

· Riskin büyüklüğüne karar vermek ve derecelendirmek için risk değerlendirme yapmak,

· Aksiyon ve termin planlamak

...yazılabilir diye düşünüyorum :)

Şimdi o zaman bu görevin detayları kısmındaki 3.1 - 3.2. -3.3 maddelerini bu kişilerin görev tanımlarına ekleyiniz. Her maddeyi maddede belirtilen görevlinin görev tanımına ekleyiniz. Bu şekilde üç kişinin de görev tanımının bir arada yer alması pek uygun değil benim görüşüm.
Proses liderlerinin 3.3. maddesini de her süreç sorumlusunun görev tanımına ekleyebilirsiniz.

Görev Tanımı bir pozisyonun yaptığı işi anlatır. Çeşitli pozisyonların sorumlu olduğu bir ortak görevi tek bir görev tanımında toplayıp , pozisyonlara atıf yaparak anlatmak bence yanlış. Fatih arkadaşımızın da belirttiği gibi buradaki görevleri diğer görev tanımları içerisine madde madde eklemek daha doğru bence.
Kalite sorumlusu, Planlama , Depo sorumlusu gibi pozisyonlar var mesela bu pozisyonlardaki kişilerin ne iş yaptığını anlatırsınız. Risk belirleme diye bir pozisyon var mı? yok. E o zaman bu görev tanımı kimin görevini anlatacak?

Eyvallah hocam, çok haklısınız.

Görev tanımı yazmak yerine bunu prosedüre dönüştürün , orada birim sorumlularına atıflarda bulunabilirsiniz mesela. Sitede Risk ve Fırsat belirleme prosedür örnekleri var.
Kolay gelsin.

Görev tanımlarında yeterlilikler detayı isteniliyor, ayrıca bununla ilgili yeterlilik takip formu... bununla ilgili örnekler var mıdır ?

Yeterlilik= bilgi + beceri + yetkinlik.
YETERLİLİK, bir kişinin neleri bilebileceği, neleri yapabileceği ve nelere yetkin olacağını ifade eder.
Görev tanımlarında yetkinlikleri gösterebilirsiniz. Takip içinde size polivalans tablosunu öneririm. Oradan hem takip eder hem de hangi işe hangi personel vekalet edebilir seçebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• L-012 POLİVALANS TABLOSU.xlsx
    17.1 KB · Görüntüleme: 469
Bununla ilgili bir talimata gerek yok. Tablo üzerinde her şey anlaşılabilir şekilde. Görev tanımlarında yetkinlikleri detaylı belirlemenizde fayda var.
Ayrıca yeterlilik ölçümleri içinde eğitimleri kullanabilirsiniz.
Eğitim sonuçlarını yine bu excel listesinde bulunan kişilerin ilgili bölüme ait iş becerisini işaretlerken "açıklama ekle" diyerek detaylandırma yapabilirsiniz.

Birbirinden kıymetli fikirleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Çok kısa sürede revizyon sürecini 22000 denetimi ile birlikte atlattım. Bazı şeyler acele ile yapılmak durumunda oldu. Kapsam genişletme ile sürece henüz dahil olan arkadaşlarım var uygun olmayanları güncelleyebilirim. Fakat arkadaşlarım için oldukça faydalı olduğu kanaatindeyim. Denetçiler tarafından da kabul gördü. Tekrar teşekkürler. ;)

Birbirinden kıymetli fikirleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. Çok kısa sürede revizyon sürecini 22000 denetimi ile birlikte atlattım. Bazı şeyler acele ile yapılmak durumunda oldu. Kapsam genişletme ile sürece henüz dahil olan arkadaşlarım var uygun olmayanları güncelleyebilirim. Fakat arkadaşlarım için oldukça faydalı olduğu kanaatindeyim. Denetçiler tarafından da kabul gördü. Tekrar teşekkürler. ;)
Rica ederiz. İşinizi gördüyse ne mutlu.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri