Merhaba ,
AS9100 başvurusu kapsamında lokasyon dağılımımızla ilgili bir noktayı netleştirmek istiyorum. Kuruluşumuzun iki ayrı lokasyonu bulunuyor ve süreç dağılımı şu şekilde planlanmıştır:
AS9100 başvurusu kapsamında lokasyon dağılımımızla ilgili bir noktayı netleştirmek istiyorum. Kuruluşumuzun iki ayrı lokasyonu bulunuyor ve süreç dağılımı şu şekilde planlanmıştır:
- Merkez Ofis: Yönetim sistemi süreçleri (tasarım ve geliştirme dahil), satın alma, dokümantasyon yönetimi ve kalite yönetimi burada yürütülecek.
Tasarım & geliştirme sürecinin bir parçası olarak prototip üretim faaliyetleri bu lokasyonda gerçekleştirilecektir. - İkinci Lokasyon: Seri üretim faaliyetleri tamamen bu adreste yürütülecektir.
- Tasarım/prototip faaliyetlerinin merkezde, seri üretimin ise ikinci lokasyonda olması denetim planı ve sertifika kapsamında nasıl değerlendirilir?
- Bu yapı “multi-site” olarak mı sınıflandırılır, yoksa “tek kuruluş – iki lokasyonda farklı faaliyetler” olarak mı ele alınır?
- Başvuruda her iki lokasyon için faaliyet tanımlarını ayrı ayrı belirtmemiz yeterli olur mu?