Zorunlu Dökümanlar

Mervemms

Üsteğmen
Üye
ISO 9001-2015 STANDARDI İÇİN İLK BELGELENDİRME DE HAZIRLANMASI GEREKEN ZORUNLU DÖKÜMANLAR VE KAYITLAR NELERDİR? YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Öncelikle 9001:2015 zorunlu olarak gördüğü dokümanların başında ilk maddeden başlarsak, kapsamın, ilgili tarafların ve iç-dış hususların belirlendiği bir doküman istemektedir. İlgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerinin de gözden geçirilmesini ve kayıt tutulmasını istemektedir. Bir sonraki istediği dokümante edilmiş bilgi, risk ve fırsatlar planı, kalite hedefleri, görev tanımları, doküman listesi, dış kaynaklı doküman listesi, iç tetkik ve ygg ile ilgili tanımlayıcı dokümanlar.

Kayıt bazında ise tedarikçi değerlendirmeleri, müşteri anketleri, sistemin performans değerlendirmesi, iç tetkik ve ygg kayıtları, kalibrasyon izlemleri, bakım planları ve bakım kayıtları, düzeltici faaliyet var ise kayıtları, uygunsuzluk var ise kayıtları gibi kayıtları istemektedir.

iso 9001 kalite yönetim sistemi kitabı ve iyi bir eğitim ile başlanılması doğru olur.

Öncelikle 9001:2015 zorunlu olarak gördüğü dokümanların başında ilk maddeden başlarsak, kapsamın, ilgili tarafların ve iç-dış hususların belirlendiği bir doküman istemektedir. İlgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerinin de gözden geçirilmesini ve kayıt tutulmasını istemektedir. Bir sonraki istediği dokümante edilmiş bilgi, risk ve fırsatlar planı, kalite hedefleri, görev tanımları, doküman listesi, dış kaynaklı doküman listesi, iç tetkik ve ygg ile ilgili tanımlayıcı dokümanlar.

Kayıt bazında ise tedarikçi değerlendirmeleri, müşteri anketleri, sistemin performans değerlendirmesi, iç tetkik ve ygg kayıtları, kalibrasyon izlemleri, bakım planları ve bakım kayıtları, düzeltici faaliyet var ise kayıtları, uygunsuzluk var ise kayıtları gibi kayıtları istemektedir.

Merhaba

Ben ilk paragrafta bahsettiğiniz kapsam, ilgili tarafların beklentileri, iç ve dış hususları birde dokümante edilmiş bilgi il ilgili prosedürleri oluşturdum (formalrı hazırladım.) Organizasyon şemasınıda çıkardım.
Şimdi hangi sırayla devam etmem gerekiyor?

Bu konuda bilgi paylaşırsanız sevinirim

Merhabalar,
IATF kapsamında bir firmayız. vereceğim bilgiler biraz detay olabilir.
kalite ek kitabi(kek)
süreç etkileşim şeması,
ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerinin
kalite politikası
kaplumbağa diyagramları, bu dört madde kek ek olarak tariflenmektedir.
iç denetim
ygg toplantısı
iş planı
göstergeler
organizasyon el kitabi( yetki, sorumluluk, vekalet)
organizasyon şeması
oem ürünü için risk analizi yapıyoruz. 9001 kapsıyor mu tam bilmiyorum
prosesler içinde fırsat risk analizi
dış kaynaklı doküman listesi
ana doküman listesi(revizyon takibi)
kontrollü kopya takip listesi
polyvalance
yıllık eğitim listesi
eğitim değerlendirmeleri
yıllık bakım planı
bakım kanıtları
OEE,MTTR,MTBF
dahası da vardır.

ISO 9001-2015 STANDARDI İÇİN İLK BELGELENDİRME DE HAZIRLANMASI GEREKEN ZORUNLU DÖKÜMANLAR VE KAYITLAR NELERDİR? YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Merhaba,

Standardın içinde "Dokümante Edilmiş Bilgi" diye belirtilenler muhakkak yapılmalı. Bununla ilgili hazırladığım bir Excel tablosu var. Mail adresinizi verirseniz paylaşabilirim.

Merhaba,

Standardın içinde "Dokümante Edilmiş Bilgi" diye belirtilenler muhakkak yapılmalı. Bununla ilgili hazırladığım bir Excel tablosu var. Mail adresinizi verirseniz paylaşabilirim.
Merhabalar rica etsem excel tablosunu benimle de paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı keyifli mesailer dilerim.

Merhabalar,

İnternette arama yaparaktan bulabilirsiniz.
Burada dikkat edeceğiniz nokta bu dokümanlar sizin için sınır olmamalı.
Şöyle ki standart risklerinizi belirleyin der ama dokümante edin demez.
Belirlemiş olmanın gösterme yanı dokümante etmektir.

Bu listeler sizin için kontrol listesi olsun derim.

iyi çalışmalar diliyorum.

Ekli dosyalar

• ISO 9001 2015 Zorunlu Doküman ve Kayıtları Nelerdir_ _ Belgelendirme _ Danışmanlık _ Eğitim.pdf
    129.1 KB · Görüntüleme: 696
Merhaba,

Merhabalar bir okulda idareciyim okulum için ISO 9001 belgesi almayı istiyorum başlangıç için bir seminere katıldım ancak yapılacakları okula uyarlamak için yardıma ihtiyacım var hangi dokumanları hazırlayarak başlamalıyım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Merhabalar bir okulda idareciyim okulum için ISO 9001 belgesi almayı istiyorum başlangıç için bir seminere katıldım ancak yapılacakları okula uyarlamak için yardıma ihtiyacım var hangi dokumanları hazırlayarak başlamalıyım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
merhaba,

bana ulaşırsanız size yardımcı olabilirim.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri