Değerli Forum Üyeleri ve Kalite Profesyonelleri,
Bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisi oğluma kalite yönetim sistemi programı yaptırdım. Yazılım tarafını O kalite tarafını ben planladım. Sorunsuz hale gelmesi ay sürdü. Kalite Yönetim Direktörlüğü yaptığım firmada kullanmaya başladım.
Programa ait sistem görüntüleri ve program Açıklaması aşağıda: Görüş ve önerilierinizi bekliyorum.

Havacılık, savunma, tıbbi cihaz ve metalurji gibi hata payının sıfır olması gereken sektörlerde; kaliteyi bir "yük" olmaktan çıkarıp "operasyonel bir güç" haline getirmek amacıyla geliştirdiğim Dijital KYS & ERP çözümünü sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sistem; ISO 9001, ISO 13485 ve AS9100 gibi katı regülasyonların gerekliliklerini sadece kağıt üzerinde değil, üretim sahasının tam merkezinde dijital bir disiplinle karşılamak üzere tasarlandı.
Özellikle AS9100 ve ISO 13485 süreçlerinde dokümantasyon yükünü azaltırken, operasyonel verimliliği artırmayı hedefleyen profesyonellerin görüş ve önerilerini merakla bekliyorum.
Sistemin işleyişi veya modüllerin teknik detayları hakkında sorularınız olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.
Bilgisayar mühendisliği 3. sınıf öğrencisi oğluma kalite yönetim sistemi programı yaptırdım. Yazılım tarafını O kalite tarafını ben planladım. Sorunsuz hale gelmesi ay sürdü. Kalite Yönetim Direktörlüğü yaptığım firmada kullanmaya başladım.
Programa ait sistem görüntüleri ve program Açıklaması aşağıda: Görüş ve önerilierinizi bekliyorum.

Havacılık, savunma, tıbbi cihaz ve metalurji gibi hata payının sıfır olması gereken sektörlerde; kaliteyi bir "yük" olmaktan çıkarıp "operasyonel bir güç" haline getirmek amacıyla geliştirdiğim Dijital KYS & ERP çözümünü sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sistem; ISO 9001, ISO 13485 ve AS9100 gibi katı regülasyonların gerekliliklerini sadece kağıt üzerinde değil, üretim sahasının tam merkezinde dijital bir disiplinle karşılamak üzere tasarlandı.
Öne Çıkan Teknik Yetkinlikler:
- Otomatik Denetim İzi (Audit Trail): Veri bütünlüğü (Data Integrity) ilkelerine tam uyum. Sistemdeki her veri girişi ve değişiklik; kim, ne zaman ve hangi sebeple yaptı sorularına cevap verecek şekilde, silinemez bir izle kayıt altına alınır.
- Uçtan Uca Lot İzlenebilirliği: Hammadde kabulünden sevkiyata kadar tüm süreçler Lot bazlı takip edilir. Kritik bir uygunsuzluk anında, saniyeler içinde geriye dönük (backward) ve ileriye dönük (forward) tam izlenebilirlik raporu sunar.
- Rol Tabanlı Erişim Kontrolü (RBAC): Hassas verilerin güvenliği için sadece yetkilendirilmiş personelin ilgili modüllere erişimi sağlanır; bu da veri kirliliğini ve kullanıcı hatalarını minimize eder.
- Çapraz Platform ve Mobil Entegrasyon: Masaüstü, tablet veya el terminali fark etmeksizin; üretim sahasından anlık veri girişi ve gerçek zamanlı kalite kontrol takibi yapılabilir.
Neden Bu Çözüm?
Geleneksel, kağıt bazlı veya karmaşık Excel dosyalarıyla yönetilen kalite sistemleri; denetimlerde risk yaratmakta ve veri analizini imkansız hale getirmektedir. Hazırladığım bu yazılım, "Denetimlere her an hazır olma" felsefesiyle, kalite standartlarını firmanızın dijital DNA'sına işler.Özellikle AS9100 ve ISO 13485 süreçlerinde dokümantasyon yükünü azaltırken, operasyonel verimliliği artırmayı hedefleyen profesyonellerin görüş ve önerilerini merakla bekliyorum.
Sistemin işleyişi veya modüllerin teknik detayları hakkında sorularınız olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyarım.