Vda Urun Ve Proses Denetimi

Merhaba,
Bir konuda yardım alabilir miyim?
Proses denetim planında 3 temel üretim prosesimiz ve onlarında alt prosesleri var
Örnek olarak Baskı üretimi- Fırınlama prosesi-talaşlı imalat prosesi-çapak alma prosesi-kesme prosesi sonrası için kontrol, paketleme diye devam ediyor.
Proses denetimi yaptığımda denetim sorularını VDA 6,3 soru listesini mi kullanmalıyım, yoksa üretim prosesini denetlerken soruları prosesimize göremi oluşturmalıyım.
En son denetimde denetçi hangi prosesi denetlediğinizi anlayamadım demişti.

Merhaba,
Proses denetim planında 3 temel üretim prosesimiz ve onlarında alt prosesleri var
Örnek olarak Baskı üretimi- Fırınlama prosesi-talaşlı imalat prosesi-çapak alma prosesi-kesme prosesi sonrası için kontrol, paketleme diye devam ediyor.
Proses denetimi yaptığımda denetim sorularını VDA 6,3 soru listesini mi kullanmalıyım, yoksa üretim prosesini denetlerken soruları prosesimize göremi oluşturmalıyım.
Merhaba,
VDA 6.3 soru listesini kullanmak zorunlu değildir; yalnızca Alman müşteriler tarafından şart koşulduğunda zorunlu olur ve kullanmak için eğitim/sertifikasyon gerekir.
Proses denetiminde önemli olan, her proses için kendi proses adımlarınıza uygun soru listesini kullanmanızdır. Formunuzun başında denetlenen proses ve alt prosesi açıkça yazarsanız, denetçi hangi prosesi denetlediğinizi net şekilde görür.
Kısaca; VDA 6.3’ü referans olarak kullanabilirsiniz, ancak soruları kendi proseslerinize göre uyarlamak en doğru yaklaşımdır.

Merhaba,
Ek bilgi:
Denetim kapsamına belgelendirme kuruluşuna sunduğunuz katma değerli üretim prosesleri alınır (örn. Baskı, Fırınlama, Talaşlı İmalat, Çapak Alma, Kesme).
Paketleme, taşıma ve depolama gibi destek proseslere ayrıca başlık açmanıza gerek yoktur; VDA 6.3 mantığında olduğu gibi, bu adımlar süreç soruları içinde dolaylı olarak denetlenmiş olur

Ek bilgi:
Denetim kapsamına belgelendirme kuruluşuna sunduğunuz katma değerli üretim prosesleri alınır (örn. Baskı, Fırınlama, Talaşlı İmalat, Çapak Alma, Kesme).
Paketleme, taşıma ve depolama gibi destek proseslere ayrıca başlık açmanıza gerek yoktur; VDA 6.3 mantığında olduğu gibi, bu adımlar süreç soruları içinde dolaylı olarak denetlenmiş olur
Evet bu şekilde yaptım,

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri