Üretim Süreci ( Iso9001:2015 Versiyona Uygun )

Ayberoz

Orgeneral
Moderatör
Üye
Üretim Süreci ( Elektronik Sektörü için )2015 versiyon çalışmasında Risk ve fırsatlar sayfası eklendi. Performans göstergeleri üzerinde değişiklik yapılabilir. Performans göstergeleri izlenebilir ölçülebilir ve iyileştirme için aksiyon belirlenebilir somut kriterler üzerinden belirlenmelidir.

İşinize yaraması umudu ile.

Ayrıca forum yöneticilerinden bir değerlendirme almayı umuyorum. Bu değişiklikler üzerinde yeni çalışmaktayız ve henüz 2015 versiyon geçiş denetimi yaşamadık.

Beğeni ve teşekkürlerinizi esirgemeyiniz.. ;)

Ekli dosyalar

• YÖN.SR.04 ÜRETİM SÜRECİ.xls
    90 KB · Görüntüleme: 518
Merhabalar. Dokümanlara çok emek verdiğiniz belli oluyor. Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Küçük bir yönlendirme yapmak adına dokümanlarınızdaki eksikliği belirmek istedim.
Gördüğüm kadarıyla her süreç için doküman hazırlanmış ve denetim sorularından süreç girdi ve çıktılarına kadar tanımlamışsınız. çok beğendim. risk ve fırsatlar için ufak bir eklenti yapmanızda fayda var. Değerlendirilen risklere ait puanlama metedolojisi belirlemelisiniz 5x5, 10x10, FMEA vb bir çok yöntem var. tanımlanan riskleri puanlayarak önem sırası belirlemelisiniz. bu puanlamaya göre ayrıca ISO 31000 kapsamında riskin kabul edilebileceği sınırı tanımlamalısınız, risk işleme, riskten kaçınma, riski transfer etme gibi tanımlamalar yapmalısınız. ayrıca işlenecek riskler için aksiyon takip sistemi veya Risk için yapılacak aksiyon/Sorumlusu, Bitiş Tarihi/Gerekli Bütçe vb takip sistemi kurmalısınız ve işletmelisiniz.
Emeğiniz için teşekkür ederiz. dokümanların geliştirilmesi adına bir kaç düzeltme yazmak istedim.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
İyi çalışmalar.

Ferhat Bey;
Bilgilendirme ve detaylı inceleme yapmanıza sevindim. Biz belirttiğiniz puanlamalar için FMEA tablosu kullanıyoruz. Bu tabloları direk süreç içindeki risk ve fırsatlar sayfasına koymadık. Ayrıca FMEA tabloları oluşturuyoruz. Bu tabloyu süreçlerine göre bölümlendirip süreçlerin risk ve fırsat sayfası yerine koyabiliriz.
Ekte FMEA çalışmamızı paylaşıyorum. Süreçler içinde olması şartmı böyle takip edebilir miyiz?

Bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• SÜREÇLER RİSK V FIRSAT & FMEA TABLOSU.xls
    34.5 KB · Görüntüleme: 315
Süreçlerin içerisinde olacak diye bir şart yok tabiki. bu şekilde de olabilir. standartta böyle olacak diye zorlayan bir durum yoktur.
kullanım açısında bu şekilde olması daha kolay olacağını düşünüyorum. riskler sürekli değişen bir yapısı olması sebebiyle tek bir yerde toplanmasını daha kolay görüyorum(Şahsi fikrimdir).
bu tablodaki yöntem doru bir yöntemlerden biri. (5x5 matris en çok kullanılan yöntem)geriye kalan kısım risklerinizi doğru tanımlamak...
son olarak tavsiyem iki mükerrer tablo tutarsanız çok zorlanırsınız. o yüzden bu listeden veya süreçteki alandan devam etmenize karar vermeniz sizin için iyi olacaktır.
Kolay gelsin

3 kişilik ekip ile çalışıyorum. Ekip ile birlikte karar verip tavsiyenizi uygulayacağım. Ya süreçte , ya ayrı tabloda kalacak şekilde.
yardımlarınız için çok teşekkürler.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri