TRAFO TEKERİ KONTROL PLANI VE İŞ AKIŞ ŞEMASI

kalitequality_engineer

Üsteğmen
Üye
Arkadaşlar

Bir firmaya trafo tekeri üretiyoruz müşterimiz kontrol planı ve iş akış şemasını talep etmektedir.

Konu hakkında bilgisi olan var ise yardımcı olabilirse sevinirim teşekkürler.

Merhaba,

Müşterinin bu talebi aslında aşağıdaki cümleyi kastediyor.
Ürünü hangi adımlarla üretiyorsun ve bu adımlarda kaliteyi nasıl güvence altına alıyorsun?

aşağıdaki akışı kabaca yazıyorum. öncelikle bu akışı netleştirmeniz lazım. sonrasında bu akışa göre her adımda olası hatları nasıl önlediğinize ve keşfettiğinize dair genel kontrol planı hazırlamanızı tavsiye ederim.
Kontrol planı, müşteriye --Bu ürünü hangi aşamada, neyi, nasıl ve ne sıklıkla kontrol ediyorum-- sorusunun net cevabını vermelidir.

Hammadde kabul (sac / döküm / profil)
Giriş Kalite
Kesim
Talaşlı imalat (torna / freze)
Kaynak (varsa)
Isıl işlem (varsa)
Yüzey işlemi (boya / galvaniz)
Montaj
Final kontrol
Sevkiyat

Daha önce oluşturma tecrübeniz yok ise kısa bir destek alarak proses akış şeması ve kontrol planının oluşturulması konusunu pekiştirmiş olursunuz. sonrasında kendiniz benzerlerini yapacak seviyeye gelirsiniz diye düşünüyorum

Merhaba,

Müşterinin bu talebi aslında aşağıdaki cümleyi kastediyor.
Ürünü hangi adımlarla üretiyorsun ve bu adımlarda kaliteyi nasıl güvence altına alıyorsun?

aşağıdaki akışı kabaca yazıyorum. öncelikle bu akışı netleştirmeniz lazım. sonrasında bu akışa göre her adımda olası hatları nasıl önlediğinize ve keşfettiğinize dair genel kontrol planı hazırlamanızı tavsiye ederim.
Kontrol planı, müşteriye --Bu ürünü hangi aşamada, neyi, nasıl ve ne sıklıkla kontrol ediyorum-- sorusunun net cevabını vermelidir.

Hammadde kabul (sac / döküm / profil)
Giriş Kalite
Kesim
Talaşlı imalat (torna / freze)
Kaynak (varsa)
Isıl işlem (varsa)
Yüzey işlemi (boya / galvaniz)
Montaj
Final kontrol
Sevkiyat

Daha önce oluşturma tecrübeniz yok ise kısa bir destek alarak proses akış şeması ve kontrol planının oluşturulması konusunu pekiştirmiş olursunuz. sonrasında kendiniz benzerlerini yapacak seviyeye gelirsiniz diye düşünüyorum
Hasan Bey çok teşekkürler sizin gibi paylaşımcı arkadaşların olması mutluluk verici.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri