Tedarikçiden PPAP istenmesi hk.

nakreslim

Yarbay
Moderatör
Üye
IATF 16949 belgesine sahip bir firmayız. En son geçirdiğimiz denetimde denetçi, tedarikçilerden kaçıncı seviye ppap istiyorsunuz diye sordu. 3 seviye istiyoruz diye cevapladık. Fakat bazı tedarikçilerimizin 9001 belgesi yok ve ppap hazırlama yetkinlikleri yok. Bu durumu prosedürde; "PPAP, Ürün kalitesini direkt etkileyen ürün tedarikçilerinden, “3. Seviye PPAP” sunumu talep edilir. Eğer tedarikçi “3. Seviye PPAP” sunumunu gerçekleştiremez ise Firmamızın ürün ve/veya hizmet ile ilgili taleplerini kalite ve termin açısından karşılayacağına dair beyan alınır." şeklinde tanımladık fakat bu açıklamayı beğenmedi ve değiştirmemizi istedi. Buraya nasıl bir tanım yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, bildiğim kadarıyla IATF nin tedarikçilerinizden PPAP isteme ile ilgili bir beklentisi yok. burada kritik konu müşterinizin isterlerinin ne olduğu ve bu durum CSR lere göre bir uygunsuzluk yaratacaksa müşterilerinizin sizinle bu konuda nereye kadar anlaşacağıdır.
Ben temin edilemeyen raporlar için, CSR beklentilerine göre firma tarafından hazırlanır şeklinde bir cümle kullanırdım. dediğim gibi burada müşterilerinizin ne istediği önemli diye düşünüyorum... Neticede ürünün ve/veya prosesin uygunluğu teyit edilmeli...

Bu konuyla alakalı IATF standardının ppap beklentisi yok. Müşteri özel istekleri dokümanlarında da seviye 3 ppap istenir tanımlaması yapılmamış. (Birçok müşteri için) Eğer müşteri özel istekleri dışında müşteriniz Level-3 ppap istediğini maille yada anlaşmalarda belirtmediyse kendi ppap seviyelerinizi belirleyebilirsiniz. Level-1'de teknik resim veya data sheet, Level-2'de teknik resim, test sonuçları, psw vb. gibi.

Merhaba,

Tedarikçilerimizi hammadde bazında sınıflandırma yaparak, ppap tablosunda kalite belgelerinin varlıklarına ve yeteneklerine göre istenilecek belgeleri belirledik. ISO 9001 belgesi olmayan tedarikçilerimizden sadece numune ve kalite raporu talep ediyoruz.

IATF 16949 PPAP dosyasın hazırlamalarına destek olmanız sizin yetkinliğiniz kontrolünde destek vermeniz en doğru olanıdır,sistemsel olarak düşünüldğünde hiçbir problem yaratmaz

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri