Tasarim Ve Gelistirme Süreci

Merhaba arkadaslar
Yardiminiza ihtiyacim var. Tasarim ve urun geliştirme konusunda tikandim kaldim. Firmamizin yapisi aftermarkettir. Otomotiv yedek parca uretimi yapıyoruz. Yeni uretimi yapilacak urunler pazar arastirmalari sonucu kararlastirilip oem urunun birebir kopyasi yapilmasi urun oluşturuluyor. Tabiri caizse tersine muhendislik yapiliyor. Sifirdan yeni bir urun tasarimi yapilmiyor. Bunu prosedurde nasil aciklamaliyim. Ppap apqp yada fmea calismalari gereklimi. Varsa ornegi olan gonderebilirmi

Merhaba, tasarım süreci izleme formuna ihtiyacım var, fakat kafamda oturtamıyorum. Bu formda girdiler çıktılar ve ölçülebilir hedefler olmalı.. Örnek verebilirseniz çok sevineceğim.

Merhaba, "Ürün ve Hizmetlerin Tasarımı ve Geliştirilmesi" süreci ile ilgili yardımcı olabileceğini düşündüğünüz dokümanlar var ise paylaşabilir misiniz?

Merhaba, Safa beyin sorusunu ben de sormak istiyorum, tersime mühendislik yapan firmalar 16949 veya VDA standartlarında tasarım ile ilgili kısımlarda ne gibi çalışmalar yapabilir veya denetçilere nasıl yanıtlar verilebilir? Teşekkürler
Merhaba arkadaslar
Yardiminiza ihtiyacim var. Tasarim ve urun geliştirme konusunda tikandim kaldim. Firmamizin yapisi aftermarkettir. Otomotiv yedek parca uretimi yapıyoruz. Yeni uretimi yapilacak urunler pazar arastirmalari sonucu kararlastirilip oem urunun birebir kopyasi yapilmasi urun oluşturuluyor. Tabiri caizse tersine muhendislik yapiliyor. Sifirdan yeni bir urun tasarimi yapilmiyor. Bunu prosedurde nasil aciklamaliyim. Ppap apqp yada fmea calismalari gereklimi. Varsa ornegi olan gonderebilirmi

merhaba,

aşağıdakilere odaklanıp sistem kurarsanız tüm denetim sistemlerini geçersiniz;

lesson learrneds yönetimi (geçmiş projeler)
müşteri özel isteklerinin analiz edilmesi-çapraz referans listesi veya toplantı tutanağı-PDCA
tasarıma ait dış kaynaklı dokümanların temini ve muhafazası
tasarım ekibi&organizasyon şeması
Tasarım fizibilite
tasarım programları ve sertifikası
tasarım ekibi eğitimler ve onaylarına dair ispat dokümanlar
tasarım yetkisine dair müşterilerden alınan onaylar
tasarım fizibilite - dfmea
tasarım kontrol planı & prototip kontrol planı
tasarım aşamalarını içeren plan
tasarım periyodik gözden geçirmeye dair toplantı tutanakları
tasarım sürecinde belirlenmesi gereken KPI LAR
Tasarım anormal durum yönetimlerini anlatan acil durum planları (program arızalı-tasarım ekip üyesi işten ayrıldı-hammadde uygun değil vb)
tasarım esnasında yapılan değişiklilerin kaydı-değişim yönetimi-müşteri onayları-sapma formları
tasarımdan prototip e devir işlemleri ve kayıtları

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri