İşin püf noktası şu bu işe yeni girenler için.Cok tesekkur ederim. Acikcasi daha once uretim sorumlusu ve uretim surec sahibi olarak gorev aliyordum. Kaliteci olarak baska bor firmaya yeni basladim. Cok fazla surec var ve yonetim kismi net degil. Bir sistem var ama asiri dokuman yogunlugu mevcutken hicbiri aktif olarak kullanilmamis ve guncellenmemis. takibi de yapilmamis. Ongorulen bir tai denetimi var ve panik yaptim sanirim.
1. Prosedürler iç mevzuata uygun ve 5n 1 k şeklinde olmalı.
2. Süreçler mümkün olduğunca az olmalı.
3. Süreçler az olsa da, hiç boşluk kalmayacak seviyede tüm bölümleri içerecek şekilde yapilandirilmalı.
Prosedürler kullanılamıyor olabilir fakat eğer içindekiler doğruysa mutlaka zamanı gelince kullanılacaktır.
Süreçlerinizin fazla olması; oldukça fazla kişiyle muhatap olmanız; girdi,çıktı,kaynak,sorumlu,amaç ve hedef bulma konusunda sıkıntı yaşamanız; aynı işte çok fazla süreç olduğundan dolayı hesap vermede sıkıntı yaşamanız anlamına gelmektedir. Tabiki sadece siz değil tüm süreç sahipleri için konuşuyorum. Süreçlerinizi mümkün olduğu kadar makul seviyeye indirin, boşluk analizi yapın. Bu işi daha iyi anlamaya ve daha fazla keyif almaya başlayacaksınız.