Süreç Kartı ve Süreç Akış Şeması

senem

Üsteğmen
Üye
Merhabalar,
Formda uzun uzun baktım aslında. Ancak tam olarak aradığımı bulamadım. Yeni başlık açtım umarım birileri görür ve yorum yapar:) Öncelikle eski bir kaliteciyim. Şirket ve sektör değişkliği yaptım. Firmam ISO 900-14001-45001 belgeli ancak sistem cok hantal kalmış. dokumantasyon var ama yok:) yeniden revize etmem lazım. Mevcut süreçleri revize etmek istiyorum. Öncelikle süreç kartı dediğimizde çoğumuz kaplumbağa diyagramı örnegini veriyor. ancak burada faaliyetleri adım adım gösteremiyoruz. Bu seferde süreç akış diyagramı şeklinde yaptığımızda proses kartında yer alan( etkilenen-etkilediği prosesler-ne ile kim ile sorumlular) gibi kısımları göstermiyoruz gibime geliyor. Süreç kartı süreç akış şemasından farklımıdır sizce? bunları tek bir süreç tanımında gösterebilirmiyiz? yani her yiğidin yoğurt yiyişi elbette farklı ancak doğrusunu kurgulamak istiyorum. Kafa ve kavram karışıklığım var sanırım:) umarım deneyimli arkadaşlarımız yardımcı olur:) herkese kolaylıklar diliyorum.

Merhaba,

Süreç kartının, süreç akış şemasından farkı; ek bilgiler (girdi, çıktı, sorumlu, prosesin amacı, ilgili std. maddesi, proses riskleri ve fırsatları, proses hedefleri vs.) barındırması olarak yorumlayabiliriz. İçerisinde süreç akış şemasını da barındırır. Ekte örnek olması adına iç denetim süreç kartının kısa halini paylaşıyorum. Hatalar olabilir :) ben çalıştığım firmada bu şekilde bir süreç kartı oluşturdum. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• İç Denetim Süreç Kartı.pdf
    241.6 KB · Görüntüleme: 503

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri