Süreç Iş Akış Şemaları Ve Kaplumbağa Diyagramı

derin_ceres

Yarbay
Moderatör
Üye
merhabalar,
Prosesler kısmında; Üretim, tasarım, satış pazarlama, satınalma ve tedarikçi değerlendirme, KYS, Kalite süreçleri ile ilgili iş akış şemaları ve kaplumbağa diyagramları oluşturdum. benim sormak istediğim örneğin kalibrasyon süreci ile ilgili sadece iş akış şeması oluştursam kaplumbağa diyagramı oluşturmasam olur mu, yada bakım onarım süreci ile ilgili sadece iş akış şeması yeterli midir.
genel proses etkileşim şeması ektedir.

Ekli dosyalar

• PROSES SIRALAMASI VE ETKİLEŞİMLERİ.pdf
    204.1 KB · Görüntüleme: 1,362
Etkileşim şemasında hangileri temel süreç hangileri destek süreçleri gibi ifadelerle belirlerseniz şemanız daha etkin olur.
Sorunuz da bu sınıflandırmadan dolayı kaynaklanıyor gibi geldi bana.
Ben bu tarz şema yerine yalın evi kullanıyorum. Daha basit ve anlaşılır oluyor.
Bir örneği de sizinle paylaşayım.

Ekli dosyalar

• KY.FR-044.rar
    47.1 KB · Görüntüleme: 1,275
Etkileşim şemasında hangileri temel süreç hangileri destek süreçleri gibi ifadelerle belirlerseniz şemanız daha etkin olur.

Çok teşekkür ederim. Çok yararlı bir doküman oldu.

merhaba

bu dosyayı tekrar paylaşmanız mümkün mü? incelemek istiyorum ama görüntüleyemedim

merhaba ;
kalite yönetim sisteminde yer alan tüm şemalar form niteliğinde midir yoksa talimat niteliğinde midir ?hangi gruba dahil etmek gerekiyor ?

merhaba elinde süreçlere ait iş akış şemaları olan var mı ?

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ SÜRECİ İLE İLGİLİ ELİNDE SÜREÇ AKIŞ ŞEMASI OLAN VAR MI? PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ? TÜM SÜREÇLERİ YAPTIM YANLIZ KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ SÜRECİNE AİT AKIŞ KALDI

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri