Merhabalar,
Öncelikle bahsettiğinize göre üretim, satın alma, lojistik, muhasebe ve kalite olarak 5 ayrı süreciniz mevcut. İnsan kaynakları ve idari işler gibi destek süreçlerinizin de olduğunu düşünüyorum.
Benim tavsiyem sorumlusu aynı olsa da bu süreçlerin ayrı ayrı süreç akışlarının hazırlanması ve performans göstergelerinin belirlenmesi gereklidir. Daha sonra bu süreçlerin birbirleri ile etkileşimlerini gösteren süreç etkileşim matrisi hazırlanmalıdır.
Planlama üretime bağlı olarak yapılsa bile planlama sürecini ayrı bir süreç veya üretim sürecinin için de ayrıca tanımlayarak performans göstergelerini belirlemenizde yarar görüyorum. Yine aynı şekilde firmanızın hangi sektörde olduğunu bilmesem de, kalite konularını (kontrol, uygunsuzluk yönetimi vb.) ve müşteri şikayetlerini nasıl değerlendirdiği ile ilgili de bir süreç hazırlanmasında yarar var.
Aşağıdaki yazım size bakış açısı kazandırabilir. Ayrıca forumda arama kısmından da süreç akış dokümanlarını aratabilirsiniz. Farklı konular açılmıştır diye düşünüyorum.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Bu yazımda etkin süreç yönetiminin öneminden ve firmalarımıza sağlayacağı yararlardan bahsedeceğim. Herkesin bildiği veya en azından duyduğu ISO 9001 standardı, aslında 2000 yılı revizyonundan sonra süreç bazlı yönetime geçti. Ancak firmalar 2015 yılındaki revizyondan sonra, süreçlerle yönetimin...
alpersasal.com