Sevkiyat Performansı Hedefin Altında Kalması

edazobu

Teğmen
Üye
Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler dilerim.
Yönetim temsilciliği görevine yeni başladım tecrübem çok az,bir konuda yardım isteyeceğim sizden.

Çalıştığım firmada kapasitenin üzerinde teklif veriliyor,2 yıl sonraya bile yetiştiremeyeceğimiz işe birkaç ay sonraya termin veriliyor.Satış sorumlusunun yöneticisi firma sahibi olduğu için engel olamıyorum.

Bu sebeple zamanında sevkiyat performanslarımız hedefin çok altında kalıyor.Bu sebeple her ay düzeltici faaliyet yapmam gerekiyor ama kök sebep hep aynı.Kapasite planının göz ardı edilmesi.

Bu bilinçli yapıldığı için düzeltici faaliyet bir işe yaramıyor.Her ay da aynı sebeple düzeltici faaliyet yapamam.

Ne yapacağımı hiç bilmiyorum.Değerli fikirlerinizi bekliyorum,teşekkür ederim şimdiden.

Merhaba,

Yaşadığınız durum oldukça zorlu bir durum gibi görünüyor.

1. Kapasite analizi yapın: İlk olarak, mevcut kapasitenizi ve taleplerinizi analiz edin. Kapasitenizin üzerinde teklif verildiğini belirtmişsiniz, bu nedenle mevcut kapasitenizi değerlendirip, gerçekçi bir termin belirlemek önemlidir. Kapasite analizi yaparak, mevcut kaynaklarınızı ve iş yükünüzü dikkate alarak gerçekçi bir plan yapabilirsiniz.

2. İletişim kurun: Satış sorumlusuyla ve firma sahibiyle açık bir iletişim kurun. Onlara kapasite sınırlarınızı ve termin belirleme konusundaki zorluklarınızı anlatın. Belki de daha gerçekçi terminler belirlemek için müşterilerle görüşebilir veya alternatif çözümler sunabilirsiniz.

3. Alternatif çözümler arayın: Kapasite sınırlarınızı aşmadan işleri yetiştirebileceğiniz alternatif çözümler arayın. Örneğin, alt yüklenicilerle çalışmayı düşünebilir veya üretim süreçlerinizi optimize edebilirsiniz. Bu şekilde, kapasite sorununu çözebilir ve zamanında sevkiyat performansınızı artırabilirsiniz.

4. Sürekli iyileştirme yapın: Düzeltici faaliyetlerinizi sadece aynı sorunu çözmek için değil, aynı zamanda sürekli iyileştirme yapmak için kullanın. Kapasite planlamasının göz ardı edilmesi sorununu kökten çözmek için sürekli iyileştirme faaliyetleri yaparak, bu sorunu tekrar yaşamamanızı sağlayabilirsiniz.

5. Eğitim alın: Tecrübenizin az olduğunu belirtmişsiniz, bu nedenle kapasite yönetimi konusunda daha fazla bilgi edinmek için eğitimlere katılabilirsiniz. Kapasite yönetimi ve süreç iyileştirme konularında uzmanlardan yardım alarak, daha etkili bir şekilde çalışabilirsiniz.

Bu önerileri dikkate alarak, kapasite sorununuzla başa çıkabilir ve zamanında sevkiyat performansınızı artırabilirsiniz.

Başarılar dilerim!

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri