Fatih Bey merhaba,Buyrun,
Tedarikçi Denetleme Soru Listesinde geçen "Ön Değerlendirme Formunu" da paylaşabilir misiniz acaba
Fatih Bey merhaba,Buyrun,
Fatih Bey Merhaba;Merhaba Arkadaşlar
Ekte Satın alma ve Tedarik Prosedürünü bulabilirsiniz.
İşinize yarayacağını umuyorum.
Kolay gelsin
Fatih bey cok tesekkur ederim. 4 senedir satinalma muhendisi olarak gorev yaptigim sirketimde kalite guvence muhendisi olarak atandim/ 16949 alma fikri var. inanin ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bu dosya eminim cok isime yarayacak.Merhaba,
Lütfen şuan eklediğimi de deneyiniz.
Bende problem görünmüyor. Sanırım sürümle alakalı bir problem.
Bu konuda akliniza takilan ne varsa yardimci olmaya haziriz. Forumda hemen hemen her maddeyle ilgili detayli anlatimlarimiz var. Ama dahasi bilgiye ihtiyac duyarsaniz iletisime de gecebilirsiniz istediginiz zaman.Kolayliklar dilerimFatih bey cok tesekkur ederim. 4 senedir satinalma muhendisi olarak gorev yaptigim sirketimde kalite guvence muhendisi olarak atandim/ 16949 alma fikri var. inanin ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Bu dosya eminim cok isime yarayacak.
Tedarikçiler söz konusu olduğunda, öncelikle ilgili taraf sizsiniz. Tedarikçiler için asıl soru, ihtiyaçlarınızı ve isteklerinizi nasıl karşılayacağınızdır?Fatih Bey selamlar ,
16949 kapsamında Tedarikçilerimizi üretici , satıcı , strajik ( özel üretim ürünler ) olarak ayırdık. Tedarikçi risk analizi için nasıl bir yöntem izlemeliyiz. Örnek form var mı paylaşabileceğiniz.
Merhaba,Fatih Bey selamlar ,
Bir konuda daha görüşünüzü almak istiyorum. Tedarikçilerimize ISO 9001/2015 sertifikası istediğimizde firmalar 'dan IATF 16949 belgemiz var ve ISO 9001 'i içeriyor şeklinde dönüşler alıyoruz. IATF 16949 sertifikası ISO 9001 'in üzerinde bir belge . Bu durumda ISO 9001 sertifikası gerekliliği var mı?
Merhaba, rica ederim. Benim için bir zevkti. İşe yaramasına da çok sevindim.Fatih bey selamlar ,
Sizden IATF 16949 boyunca çok destek aldık. Desteğiniz için gerçekten çok teşekkürler. 04/11/2019 1. aşama olarak prosedür denetiminden geçtik. Aralık ilk hafta 4 gün boyunca process denetimiz olacak. İlk aşama denetimde denetçi saha gezisi sırasında Giriş kalite kontrol bölümümüzde ( bu bölümde üretimde kullanılacak tüm elektronik hammaddelerin, müşteri onaylı parça kodları ile gelip gelmediğinin kontrol edildiği ve bazı ürünler için basit elektriksek testlerin yapıldığı ve malzeme girişinin yapıldığı birim) kullanılan bazı cihazlarıda görüp burayı laboratuar olarak görmeniz ve prosedür ve processlerinizi buna göre ayarlamanzı gerekiyor şeklinde bir yorumu oldu. Bölümün yapısı aktarılmaya çalışıldı ancak denetçi elektrünik üretimi bilmediği için konu net anlaşılamadı. Henüz denetim raporunu almadık ancak yıllardır ISO kapsamında denetimden geçeriz. Giriş kalite kontrol bölümümüzü laboratuar olarak değerlendiren bir denetçi olmamıştı. Bizim bakış açımızda mı hata var. Konu hakkında görüş bildirebilirseniz çok sevinirim)
merhabalar,
satınalma prosedürlerinizi ve süreçlerinizi incelediğimde hep onaylı tedarikçi den bahsediliyor. İlave olarak onaydan düşen firmalar için bir tanım ve müşteri isteği yada tek tedarikçi olması sebebiyle çalışılmak zorunda kalınan tedarikçiler için nasıl bir açıklama ve uygulama yapılabilir bu konu ile alakalı yardımcı olabilir misiniz?
Zorunlu olarak müşteri onaylı kaynaklar başlığı oluşturulmalı.Seçme sürecinde Müşteri onaylı kaynak olarak belirtilmeli.
Ancak değerlendirme sürecinde yinede değerlendirmeniz beklenir.
Tek tedarikçi bile olsa otomotiv tedarikçi geliştirme bekliyor.O yüzden tedarikçinizi geliştirmeniz gerekir.
Bakın Müşteri Onaylı Kaynaklar-Müşteri isteği ile çalışılan tedarikçileri ifade eder.Sanırım demek isteğinizi benim sorumla bağdaştıramadım örnek ile açıklayabilir misiniz?
Bakın Müşteri Onaylı Kaynaklar-Müşteri isteği ile çalışılan tedarikçileri ifade eder.
Seçim sürecinde prosedürünüze
Müşteri Kaynaklı Yönlendirilen Tedarikçiler
Müşteri tarafından yönlendirilmiş kaynaklarda alım müşteri ile yapılan sözleşmeler doğrultusunda talep edilen tedarikçiden gerçekleştirilir.
Bu durumda satınalma seçim süreci tedarikçiden talep edilecek dokümanlar toplanarak karar olarak “Müşteri Kaynaklı Yönlendirilen Tedarikçi” şeklinde belirtilir.Ve başka teklif toplanılmaz.
Müşteri kaynaklı tedarikçiler değerlendirme süreçlerine tabi tutulur ve performansları GEN.TAL.0003 nolu talimatta belirtildiği şekilde izlenir.
Performans,kalite problemleri ile ilgili geribildirimler tedarikçi ile paylaşılır. Değerlendirme ve Gelişim faaliyetleri talep ve problem olması durumunda müşteri ile de paylaşılır.
Onaydan düşmesi durumunda müşteriye gerekçeleri ile bildirirsiniz.