Satinalma Ve Satiş Süreç Diyagramlari - Vektörel Ve Pdf

fthtncl

Orgeneral
Moderatör
Merhaba arkadaşlar
Satınalma ve Satış için Illustrator programında oluşturmuş olduğum süreç diyagramları ektedir.
Kendinize uyarlayabilirsiniz ama genel anlamda adımlar standart oluyor.
Güzel günlerde kullanın ;)

Ekli dosyalar

• SATINALMA PROSES HARİTASI.pdf
    1.6 MB · Görüntüleme: 698
  • SATIS PROSES HARİTASI.pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 572
Rica ederim. Adobe Illustrator ile hazırladım. Kullanımı pek zor olmayan bir program. Youtube videolarından yola çıkarak ve de kurcalayarak öğrendim. Böyle bir program da gerçekten çok zevkli hale geliyor doküman hazırlamak.
Adobe Illustratoru indirdikten sonra freepick diye vektör sitesi var. Oradan dilediğiniz çizimleri kendi çalışmanıza aktarabiliyorsunuz. Ücretsiz üye olduktan sonra da sınırsız indirme hakkınız oluyor.

Adobe Illustrator indirdim ancak windows a uyumlu olmadığı için kurulumu yapamadım :/
Her ne kadar renklendirsek de bütün dökümanlar standart aynı formatta hazırlanmak durumunda. Gerçekten farklı bir bakış açısı getirmiş ancak ben uygulayamayacağım. Yardımınız için teşekkürler, iyi çalışmalar.

Formatı değiştirmek zorunda değilsiniz. Formatınızla ilgili standardı siz belirlersiniz. Bu çalışmayı ya tüm proseslere uygular ya da hiçbirine uygulamazsınız. Standarda aykırı olmadığı sürece farklı bakış açıları her zaman gerekli diye düşünüyorum :) Size iyi çalışmalar

Merhaba,
Henüz vektörünü oluşturmadım fakat ekte size sürece ait dokümanı sunuyorum. Bende bu süreç sürekli iyileştirme adı altında geçiyor. Umarım işinizi görür

Ekli dosyalar

• S-08-SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SÜRECİ.docx
    36.1 KB · Görüntüleme: 390
Merhaba Fatih Bey, satın alma, insan kaynakları için yaptığınız iç tetkik soru listesi var mı, örnek olması için iletir misiniz. Bu arada tüm paylaşımlarınız için teşekkürler. Hepsi çok özenli çalışmalar.

Merhaba çok teşekkür ederim.
Yeni konu üzerinde paylaşıma açıyorum iç tetkik soru listelerini.
Kolay gelsin

Merhaba,
4.4.1.2 Ürün güvenliği ve emniyeti başlığı ile ilgili dokümante proses oluşturulmalı. Bunun için nasıl bir çalışma yapılmalı? Ben başka bir prosedür içinde anlatmaya çalıştım ama eksiklik var kanımca.

Merhaba,
4.4.1.2 Ürün güvenliği ve emniyeti başlığı ile ilgili dokümante proses oluşturulmalı. Bunun için nasıl bir çalışma yapılmalı? Ben başka bir prosedür içinde anlatmaya çalıştım ama eksiklik var kanımca.

4.4.1.2 Ürün güvenliği
Kuruluş ürün ve imalat prosesi ile ilişkili ürün güvenliğinin yönetimi için dokümante edilmiş bir prosese sahip olmalıdır. Dokümante edilmiş proses, aşağıdakilerle sınırlı olmamakla birlikte,

a) Yasalara ve mevzuatlara göre ürün-güvenlik gerekliliklerinin kuruluş tarafından tanımlanmasını;
b) a) maddesindeki gerekliliklerin müşteriye bildirilmesini;
c) Tasarım FMEA için özel onayları;
d) Ürün güvenliği ile ilgili karakteristiklerin tanımlanmasını;
e) Ürünün ve imalat noktasının ürün güvenlik karakteristiklerinin tanımlanmasını ve kontrol edilmesini;
f) Kontrol planlarının ve Proses FMEA’larının özel onaylarını;
g) Reaksiyon planlarını (bkz. Bölüm 9.1.1.1);
h) Üst yönetim ve müşteri bildirimleri de dâhil olmak üzere, yaygınlaştırma prosesi tanımını, bilgi akışını ve tanımlanmış sorumlulukları;
i) Ürün güvenliği ile ilgili ürünlerde ve imalat proseslerinde yer alan personel için kuruluş veya müşteri tarafından belirlenen eğitimleri;
j) Ürün veya proses değişikliklerinin ürün güvenliği üzerindeki potansiyel etkilerinin değerlendirilmesi de dâhil olmak üzere, proses ve ürün değişiklikleri uygulamadan önce onaylanmalıdır (bkz. Bölüm 8.3.6’ya);
k) Müşteri tarafından belirlenmiş kaynaklar da dâhil olmak üzere tedarik zinciri boyunca ürün güvenliği ile ilgili şartların aktarılmasını (bkz. Bölüm 8.4.3.1);
l) Tedarik zinciri boyunca imal edilen lot bazında (minimumda) ürün izlenebilirliğini (bkz. Bölüm 8.5.2.1);
m) Yeni ürün sunumu için öğrenilen dersleri. içermelidir.
NOT: Özel onay, güvenlikle ilgili içeriğe sahip bu tür belgelerin onaylanması için sorumlu olan yetkili (genellikle müşteri) tarafından verilen ek onaydır.

Kontrol Planında zaten bir çoğunu belirtmişsinizdir.

Merhaba,
Yeni Ürün Devreye alma Prosedürü ile tanımlayabilirsiniz tüm bu içeriği.

Yeni Ürün Devreye alma Prosedürü ile tanımlayabilirsiniz tüm bu içeriği.
Yeni Ürün Devreye alma süreci oluşturmalısınız tabiki.
performans hedeflerine de
*PPAP gerçekleştirme performansı
*Deneme ürünlerinin seri üretime geçme oranı
örneklerini verebilirsiniz.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri