Risk Ve Fırsatları Değerlendirme Formları Ve Prosedürü

iç ve dış hususlarımız derken iç ve dış bağlamlarımız oluyor değil mi? risk ve fırsatlarımızı değerlendirirken her riskimizin kaynağını iç ve dış bağlamdan aldık.
Örneğin bizim iç bağlamımızdan bir tanesi "personel kaynağı".ve o proseste riski tanımlarken bu bağlamımıza bağlayarak, personel sayımızın az olmasından dolayı gerekli kontrollerin yapılamaması" bunu da risk olarak tanımladık.
yani biz aslında iç ve dış bağlamımızda risklerimizi değerlendirmiş olduk. Kurumsal risk analizi yapmaya ayrıca gerek var mı?

iç ve dış hususlarımız derken iç ve dış bağlamlarımız oluyor değil mi? risk ve fırsatlarımızı değerlendirirken her riskimizin kaynağını iç ve dış bağlamdan aldık.
Örneğin bizim iç bağlamımızdan bir tanesi "personel kaynağı".ve o proseste riski tanımlarken bu bağlamımıza bağlayarak, personel sayımızın az olmasından dolayı gerekli kontrollerin yapılamaması" bunu da risk olarak tanımladık.
yani biz aslında iç ve dış bağlamımızda risklerimizi değerlendirmiş olduk. Kurumsal risk analizi yapmaya ayrıca gerek var mı?
kurumsal riskten kastınız global riskler mi?

proseslerinizde yer alan riskleri degerlendirmenizi istiyorlar . üretim sürecinde yer alabilecek riskleri üretim ekibi ile beyin fırtınası ile bulabilirsiniz . Mesala üretimde proses sıcaklığının uygun olmaması ile ilgili bir risk yazabilirsiniz .
Suni deri üretimi ise yardımcı olabilirim riskler ile ilgili
Evet suni deri ile ilgili. Risklerimizi oluşturduk. kontrol tedbirlerinide hazırladık yalnız fırsatları nasıl ele alacağım konusunda bilgiye ihtiyacım var.

Evet suni deri ile ilgili. Risklerimizi oluşturduk. kontrol tedbirlerinide hazırladık yalnız fırsatları nasıl ele alacağım konusunda bilgiye ihtiyacım var.
risk için gerçekleştirdiğiniz faaliyetler sonucu sizin için fırsatlar oluşabilir. Her zaman fırsat oluşturması beklenemez.
misal; kalınlığın ölçümü üretim için bir risk oluşturuyor olsun.
Bu riski azaltmak veya ortadan kaldırmak için ölçüm cihazı alındı diyelim.
Bu cihaz ile başka bir kontrol daha yapabilir olalım. İşte bu fırsat oluyor.

Eğer anlamadıysanız ayrıntılı olarak anlatabilirim.

Fırsatların belirlenmesi için; Birim bazında Swot analizi de yapabilirsiniz. Ben denetime girdim, kabul edildi.

Evet ben de fırsatlar için swot analizini kullanmıştım. Daha sonra buradaki fırsatları (ve güçlü yönleri, tehditleri, zayıf yönleri) risk analizine de ekledim. Arkasından her departman ile bir araya gelerek onların fırsatlarını konuştuk. Benim oturup fırsat yazma durumum yok. Her birim ile konuşmam lazımdı.
Ayrıca risk analizi dokümanınıza İSG, çevre ve kalite ile ilgili de risk ve fırsatlarınızı yazın. Denetimde, süreç bazlı risk analizinde bunların da olması isteniyor.

risk için gerçekleştirdiğiniz faaliyetler sonucu sizin için fırsatlar oluşabilir. Her zaman fırsat oluşturması beklenemez.
misal; kalınlığın ölçümü üretim için bir risk oluşturuyor olsun.
Bu riski azaltmak veya ortadan kaldırmak için ölçüm cihazı alındı diyelim.
Bu cihaz ile başka bir kontrol daha yapabilir olalım. İşte bu fırsat oluyor.

Eğer anlamadıysanız ayrıntılı olarak anlatabilirim.
Merhaba ;

Risklerinizi form olarak paylaşmamız mümkün mü acaba.

teşekkür ederim Fatih Bey.Tüm zorunlu prosedürler oluşturulmadığı için uygunsuzluk aldık denetimde..ben de bu sektörde yeniyim.

Merhaba,
Ekte risk ve fırsatları değerlendirme formlarını ve prosedürünü bulabilirsiniz.

Merhabalar
Ben de bu kalite olaylarında yenilerden sayılırım.
Size bir sorum olacaktı;
bu gönderdiğiniz risk süreçlerinin bazılarında Bağlam-İgili taraflar varken (ve de fırsatlar sütunu var)- bazı süreçlerde ise hususlar-ilgili taraflar (ve de fırsatlar sütunu yok) var.
Neden bu farklar. BAĞLAM ve HUSUS?

Merhabalar
Ben de bu kalite olaylarında yenilerden sayılırım.
Size bir sorum olacaktı;
bu gönderdiğiniz risk süreçlerinin bazılarında Bağlam-İgili taraflar varken (ve de fırsatlar sütunu var)- bazı süreçlerde ise hususlar-ilgili taraflar (ve de fırsatlar sütunu yok) var.
Neden bu farklar. BAĞLAM ve HUSUS?
Merhaba. Her risk, sonucunda fırsata dönüşmeyebilir. O nedenle bazı kısımlarda fırsat sütununu göremeyebilirsiniz. Bağlam ve Husus aynı şeyler. Risk ve fırsatları sadece Bağlam ve İlgili Taraflar açısından değerlendirebilirsiniz. Kafanızı karıştırmaması için ekte güncel formu sunuyorum. Bu form üzerinden hareket edin. Fırsata dönüşmeyen risklerin fırsat hücresini boş bırakırsınız ve gerekli açıklamayı yaparsınız.

Ekli dosyalar

• F.15- RİSK ve FIRSATLARI BELİRLEME & DEĞERLENDİRME FORMU (BAKIM) (1).xls
    393 KB · Görüntüleme: 925
Ayrıca yine satış birimiyle ilgili bir ek daha sunuyorum. Burada da fırsatları gözlemleyebilirsiniz. Bunlar çalışmalarınıza ışık tutabilir.

Ekli dosyalar

• F-116 RİSK ve FIRSATLARI BELİRLEME & DEĞERLENDİRME FORMU (SATIŞ).xls
    356 KB · Görüntüleme: 711
Merhaba. Her risk, sonucunda fırsata dönüşmeyebilir. O nedenle bazı kısımlarda fırsat sütununu göremeyebilirsiniz. Bağlam ve Husus aynı şeyler. Risk ve fırsatları sadece Bağlam ve İlgili Taraflar açısından değerlendirebilirsiniz. Kafanızı karıştırmaması için ekte güncel formu sunuyorum. Bu form üzerinden hareket edin. Fırsata dönüşmeyen risklerin fırsat hücresini boş bırakırsınız ve gerekli açıklamayı yaparsınız.

Çok teşekkür ederim Fatih bey.

Merhaba, ben de bir katkıda bulunmak isterim. RPN'lerdeki 'hemen müdahale edilmeli, olabildiğince çabuk müdahale edilmeli, müdahale gerektirmez' ifadelerinde zaman aralıklarının olması da istenebilir.

Fatih Bey Merhaba,aşağıdaki 2 uygunsuzluk için kök sebep analizi konusunda yardımcı olur musunuz?

1-Kuruluşun,tedarikçilerin değerlendirme ve seçimine ilişkin kriterlerinin detaylı şekilde oluşturmadığı görülmüştür.
2-Kalibrasyona tabi cihazlar için kabul kriterlerinin belirlenmediği görülmüştür.

Fatih Bey Merhaba,aşağıdaki 2 uygunsuzluk için kök sebep analizi konusunda yardımcı olur musunuz?

1-Kuruluşun,tedarikçilerin değerlendirme ve seçimine ilişkin kriterlerinin detaylı şekilde oluşturmadığı görülmüştür.
2-Kalibrasyona tabi cihazlar için kabul kriterlerinin belirlenmediği görülmüştür.

Merhaba,
1- Olası kök nedenler;
Bu işi yapması gerekli personelin iş yükü
Personelin bu konuyu detaylı bilmemesi, eğitimsizlik
Tedarikçi alternatiflerinin bulunmaması sebebiyle oluşturulamıyor olması

2- Olası kök nedenler;
Kabul kriterlerini belirleyebilecek personelin olmayışı,
Bu işi yapabilecek kişinin iş yükü
Teknik çizimler olmaması ve bu nedenle gerekli hassasiyetlere/toleranslara bakılamaması
Kabul kriterlerinin nasıl belirleneceğinin bilinmemesi
Kalibrasyon raporlarının anlaşılamıyor olması, eğitimsizlik

Yukarıdaki tüm maddelere kendi firmanıza göre bir cevap hazırlamanız gerekiyor. Diğer adıyla bir savunma yapmak gerekiyor. Bunları cevapladığınızda kök neden ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum. Bunlarla sınırlı kalmayıp aklınıza gelen diğer kök nedenleri de dahil edebilirsiniz. Kolay gelsin

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri