Prosedürler

TGC ERDEM

Onbaşı
Üye
Merhaba,
Değişimin yönetimi için ayrıca bir prosedür hazırlanmalı mı?
9001-14001-45001 entegre el kitabı örneği var mıdır?
SWOT'u nasıl yaptığımı nerede tanımlamalıyım? El kitabı yeterli mi? yoksa bir döküman hazırlamalı mıyım?

Swotu nasıl yaptığınızı bir yerde tanımlamanıza gerek yok. Swotun ne olduğu zaten bellidir. Önemli olan ne için yaptığınızdır. Kişiler için mi, kurum için mi, süreç için mi? El kitabını halen kullanmaktaysanız ve swotu hangi aşamada kullanıyorsanız ilgili bölüme not düşebilirsiniz.

Sadece kurum için swot yapıyorum. Orada sürece ait risk ve fırsatlarda çıkıyor. bunları sürec risklerine dahil edeceğim..
Ayrıca süreç risklerini (SWOTta çıkana ilave riskler oluyor), o sürecin paydaşları ile değerlendiriyorum. Ancak tehditlerin skorlamasını yapmıyorum. Yapılmalı mıdır?

Tabiki. Bir risk varsa ortada o riskinde bir etkisi vardır. Olasılık ve şiddet skorlarını mutlaka belirleyiniz. Paylaştığımız Risk ve Fırsat Değerlendirme prosedürlerinde 5x5 matris vardı orada skor tablosu mevcuttu. O tabloya istinaden de olasılık X şiddet sonucuna göre risk düzeyi belirleniyordu. Yüksek risk düzeyinde bulunan riskler içinde acil durum planları oluşturuyoruz. Yani siz riske bir puanlama yapmadığınızda o riskin sizi nasıl etkileyeceğini bilemezsiniz. Ve bilmediğiniz bir etki içinde önlem alamazsınız.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri