oryantasyon iş başı eğitimleri hk.

srsddm

Üsteğmen
Üye
Merhaba,
işe biri başladığında oryantasyon eğitimi ve iş başı eğitimi veriliyor. Sorum şu iş başı eğitimi ve oryantasyon eğitim tarihi aynı mı olmalı yoksa oryantasyon bölümü aynı gün iş başı eğitimi işe girdikten sonra 2 ay sonra mı doldurulmalı ?

Ekli dosyalar

• F 017 Oryantasyon ve İş Başı Eğitim Formu-Rev00.xlsx
    12.9 KB · Görüntüleme: 161
aslında iş başı eğitimini kişiyle sözleşme imzaladığın tarih itibari ile vermen lazim. Benim fikrim, oryantasyon ve iş başı eğitiminin tek form üzerinden (Oryantasyon ve İşbaşı Eğitimi formu gibi), kişinin işe başladığı tarih üzerinden verilmesi. İkisinin de aynı gün ve ilk gün tarihli olması ve prosedürünüzde de buna yer vermeniz.

Mert Bey merhaba, o zaman personel işe başladığı gün amiri tarafından ekte ilettiğim formu doldurmasını rica edeceğim. Yardımınız için teşekkür ederim

Merhaba
Oryantasyon bir süreçtir, işbaşı eğitimi ise özel eğitimlerdendir. Oryantasyon sürecinde yerine göre ik, bölüm sorumlusu, igu, ih dahil olarak özel tanımlı eğitim verir. Bu eğitimlerden biride iş başı eğitimidir. Bu eğitim yönetmelikle zorunlu tutulmuş olup personelin temel iş güvenliği eğitimlerine dahil olacağı süreye kadar geçerlidir ve en az 2 saat uygulamalı eğitim şeklinde yapılmalıdır.

Hayır oryantasyon sürecinde ilk önce yapılacak eğitimlerden biridir işbaşı eğitimi. Konularını üretimin tipine göre belirlemek gerekir. kimyasal işler, yüksekte çalışma vs.. Amacı temel iş güvenliği eğitimi alana kadarki sürede (ki bununla ilgili yasal süre yok en kısa sürede der yönetmelik) çalışanı eğitimli tutmaya çalışmak.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri