Muhasebe Süreci

sinanaktac

Üsteğmen
Üye
Merhaba, firmamızda muhasebe departmanının yapmakta olduğu işleri tanımlamak ve dokümante etmek için nasıl bir yol izlemeliyim ne gibi dokümanlar kullanmalıyım? bilgilendirebilir misiniz? Ve muhasebe süreciyle ilgili örnek doküman paylaşımı yapabilirseniz çok memnun olurum

Merhaba,

öncelikle muhasebe süreci diye bir süreç yazmamanızı tavsiye ederim. (okul, distribütör, üniversite vb kurumlar değilseniz)
Üretim sektörlerinde yönetim sistemlerinde muhasebe bölümleri denetlenmez.
Sadece bazı süreçlerin risk analizlerinde olası risklere yazılabilecek konuları olabilir. (örneğin: yönetimin liderliği süreci)

Eğer üretim yapmayan yukarıda yazdığım gruplara giren bir sektördeyseniz süreç haritası kullanarak sürecinizi oluşturabilirsiniz. doküman paylaşımı yapamayacağım ancak ekran görüntüsü iletebilirim.

1712039667563.png

Merhaba,

öncelikle muhasebe süreci diye bir süreç yazmamanızı tavsiye ederim. (okul, distribütör, üniversite vb kurumlar değilseniz)
Üretim sektörlerinde yönetim sistemlerinde muhasebe bölümleri denetlenmez.
Sadece bazı süreçlerin risk analizlerinde olası risklere yazılabilecek konuları olabilir. (örneğin: yönetimin liderliği süreci)

Eğer üretim yapmayan yukarıda yazdığım gruplara giren bir sektördeyseniz süreç haritası kullanarak sürecinizi oluşturabilirsiniz. doküman paylaşımı yapamayacağım ancak ekran görüntüsü iletebilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 2613
Merhaba, ben de muhasebe sürecinin yazılmasının gerekmediğini düşünüyorum fakat üst yönetimden böyle bir talep gelince nasıl yazılacağından çok emin olamadım, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, paylaştığınız İSG prosedürü ayrıca işime yarayacak, teşekkürler.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri