Müşteri Memnuniyet Anketi

Merhaba,

Denetimde aldığımız bir uygunsuzluğu kapatamıyorum.

Müşteri memnuniyet anketlerini gönderdiğimiz müşterilerden dolu bir şekilde alamıyoruz. Kendi içimizde sevkiyat ve iade miktarlara göre yaptık fakat kabul edilmiyor nasıl bir yol izleyebilirim. Elinde bunula ilgili dokümanı olan var mı?

Merhaba,

Müşteri memnuniyet anketi tam da sizin yazdığınız gibi müşteriden dönüşü olmayan doldurulmamış uygulamalar olarak kalıyor.

Uygunsuzluğun kapatılmasına yönelik yapılabilecek kabul edilebilme aksiyonu;
bu platformda bir çok konu maddesinde de yazdığım bir şey var;
müşterinin memnuniyetini ölçmek için müşteriden bildirilen özel bir istek var mı? bunu istedik mi?
müşteri size benim üretim ve sevkiyat performanslarımı takip et bu performanslarda hedefin şudur gibi bir bildirim sonrası hedefleri tutturursan memnunuz tarzı bir yazılı ifade denetçiyi bağlar.
şunu hiç unutmayalım müşteri özel isteklerini sisteminizin tüm bileşenleri için düzgün alır isek ve bunları uygularsak denetçi bunlara bir şey diyemez.
çünkü müşteri özel istekleri standartların maddelerinden (3. taraf devlet kanunlarına aykırı olmayan) üstündür. kısacası hedeflerimizi öğreneceğiz müşteri memnuniyetini bu hedefler üzerinden analitik olarak ölçeceğiz. hedef dışı kalınan durumlar için ayrıntılı problem çözüm tekniklerini kullanmalıyız.

Ayrıca anketin bir metot olmadığından da bahsetmiyorum. duruma göre yardımcı metoddur ama ölçme yöntemini dijital olarak yapalım. müşterilimiz genel olarak el ile dolduracakları dokümanları ve çok uzun soruları sevmiyor. imzala tara gönder işlerinden nefret ediyorlar:) net sorular, fazla olmayan ve bir link üzerinden doldurulan şekilde olur ise daha fazla dönüş alma ihtimaliniz var.

kolay gelsin

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri