MSA Nitel MSA

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →

Necati ŞİMŞEK

Yarbay
Moderatör
Üye
Merhaba,

İçerisinde otomatik PDF kaydetmeli / formüllü bir nitel MSA paylaşıyorum
PDF şu isimleri sırasıyla cekiyor / Bu sutunlarda ne olursa onları alacaktır özel karakterlere dikkat!
1= AR5 2= E4 3= E5 4= AX4

Ben pdf kaydetmeyi sürekli excellerimde kullanıyorum.

Göz ile kontrol ettiğiniz herşeyde kullanabilirsiniz.

B = Bozuk
G = Geçer

Umarım beğenirsiniz.

Ekli dosyalar

• Nitel MSA Formu.xlsm
    47.8 KB · Görüntüleme: 255
merhaba,

değerli bir paylaşım ancak şunu hatırlatmak isterim;
MSA FOURTH EDITION 134. sayfadaki formatı kullanmak tüm mevcut veya olası müşterilerin bu konu ile ilgili isteklerini karşılamış olurusunuz.
form kullanılmaz diye bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın.
önemli bir not: iletilen format veya MSA kitapçığındaki format dışında format kullananlar formlarının doğrulamasını yapmaları çok önemlidir. bu aynı zamanda ölçüsel msa içinde geçerlidir.

peki nasıl doğrulama yapacağız?
NİTEL VE NİCEL MSA FORMLARININ DOĞRULANMASI

Nitel ve nicel msa formları doğrulamaları Measurement System Analysis (MSA) Fourth Edition kitapçığı aracılığı ile yapılır.

Nitel MSA formu doğrulaması gerektiğinde ilgili MSA kitapçığının 118 ve 119. Sayfalarındaki örnek kullanılır.

Nicel MSA formu doğrulaması gerektiğinde ilgili MSA kitapçığının 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140. sayfalarındaki örnek kullanılır.

buradaki değerleri formatlarınıza gireceksiniz benzer sonuçlar çıkıyor mu? çünkü msa kitapçığında sonuçlarda yazıyor.

neden doğrulama yapalım ki?

işte gerekliliği MSA kitapçığı formatı dışında format kullanımından kaynaklanıyor. bunu soran baş denetçi ve otomotiv sektörü liderlerinin STA mühendislerinden çok duydum.
bir daha söylemem gerekir ise doğrulama ispatını yaptığınız sürece her format kullanılır.

kolay gelsin

Merhaba,

Değerleri yorumlarınız için teşekkürler.

MSA FOURTH EDITION 134. sayfadaki formatı kullanmak tüm mevcut veya olası müşterilerin bu konu ile ilgili isteklerini karşılamış olurusunuz.
* bunu yaparsanız bir çok sayfa sheet kullanırsınız
* Nasıl karşılaştırma yapacaksınız sayfalar arası geçiş yaparak
* bunu kaç tane mantığını bilen yapabilir ki ?

Tüm formüller için doğrulamaya kadar gider olay

işte gerekliliği MSA kitapçığı formatı dışında format kullanımından kaynaklanıyor. bunu soran baş denetçi ve otomotiv sektörü liderlerinin STA mühendislerinden çok duydum.
*Acık konusacağım Excel kullanmayı "formül" bilmeyenlerden kaynaklanıyor.

Ben çoklu sayfa sevmem / Formata güvenmeyen doğrulamasını kendi yapar.

Kısacası bir format paylaşılır / Kişi formatı kaynak edinir / üzerine kendi eksik gördüğünü ekler

Merhaba,

ben formatınız ile alakalı bir şey söylemiyorum. gayet güzel kullanılabilir. herkesin işini görebilir.

ancak farkındalık yaratmak amacı ile SPC ve MSA çalışmalarında denetçilerin ve otomotiv/havacılık ana sanayi yöneticilerinin bakış açısını yansıtmaya çalıştım.
Yazdığım gibi evrensel küme üzerinden uluslararası kabul görmüş MSA FOURTH EDITION kitapçığındaki formatları kullanmak havacılık ve otomotiv için daha iyi olur. olası ileride sorulacak soruların önüne geçilmiş oluru kastettim. bunu bir çok kez havacılık ve otomotiv sektöründe deneyimlemiş biri olarak ve ayrıca FORD Q1 süreci vardır bu süreçte bu konudan danışmanlık yaptığım firmanın uygunsuzluk yemesinden kaynaklı açıklama yazdım.
bunların dışında genel bir bilgilendirme olarak bir önceki yazımda belirtmediğim genel kabul görmüş SPC ve MSA çalışmaları için MİNİTAB programı da vardır, doğrulaması sorgulanmayan güvenilir bir yazılımdır.

kolay gelsin

Geri