MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ GÜVENLİĞİ YÖNERGESİ

Ferhat Bey çok teşekkür ederim. Peki bu nüfus cüzdanı sureti konusu nedir? Alt kısmında onay var. Bu da nüfus kayıt örneği midir? E-devletten alınabilir mi bu da? Bir de arşiv soruşturması formunun alt kısmında nüfus cüzdanı suretinin doldurulması var. Bu kısım kafamı karıştırıyor.
Kusura bakmayın, tüm yönergeyi okudum. Ancak eski bir yönerge ve artık her şey e-devletten alınabiliyor. Şimdi evrakları e-devletten alırım. Sonra sıkıntı olur, kabul olmaz ondan korkuyorum.
EK-F (güvenlik araştırması formu) ve EK-G (nüfus cüzdanı sureti) son yönergeye göre iptal edilmiş gözüküyor. Doğru mudur?

Merhabalar. Kişi Güvenlik Belgesi için istenen evraklar şunlardır.
Başvuru Dilekçesi ve başvuru dilekçesinin ekleri

EK-A ( İsim Listesi)- Kişi Güvenlik Belgesi alacak çalışanların(Yöneticilerde Dahil) isim listesi

EK-B (3 adet Nüfus Cüzdanı Sureti)- Nufus cüzdanı süreti arkalı önlü nufus cüzdanınızın taranmış ve tek sayfaya sığdırılmış hali

EK-C (3 adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu)- Bu form kısaltma yapılmadan tüm gerekli bilgiler doldurularak ve tek sayfaya çıkacak şekilde hazırlanmalı. dolduran kişi tarafından imzalanmalı ve resimleri forma yapıştırılmalı(Resimlerin arkasına tc numaralarını yazıp yapıştırıyoruz) daha sonra güvenlik koordinatörünün imzası

EK-Ç (3 adet Adlî Sicil Belgesi)- bu belgeyi e-devlet üzerinden herkes kendi alıp size göndermeli- içerisinde arşiv kaydı yoktur ibaresi yer almalı.
tüm evrakın üstüne ve altına kırmızı "GİZLİ" kaşesi basıyoruz. poşet dosyayı klasöre koyuyoruz. 2 tane büyük zarf içerisinde MSB teknik hizmetlere teslim ediyoruz.
dikkat etmeniz gereken Kişi güvenlik belgesi mavi dosyaya, tesis güvenlik belgesi dosyası siyah dosyaya koyuyorsunuz ( renkleri karıştırmadım umarım)
MSB dosyanızı hem MIT hemde Emniyete dağıtıp hakkınızda soruşturmayı bu şekilde yürütmekte...

Konu çok kompleks ve zor olduğu için hata yapmanız çok normal. MSB size gerekli yardımı yapacak. bir çok kuruluş 2-3 denetimde başarıya ulaşabiliyor. o yüzden zorlanmanız normal.

EK-F (güvenlik araştırması formu) ve EK-G (nüfus cüzdanı sureti) son yönergeye göre iptal edilmiş gözüküyor. Doğru mudur?
Sizdeki son yönergeyi paylaşırsanız bakalım. bu konuda bir çok yönerge var son diye çok karışıyor. tarihine ve yönergeye göz atalım.

Burada en son paylaşılan yönerge. Ekte iletiyorum. Çok yardımcı oldunuz. Teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• MSY 317-2(C) Sav San Güv Yng 4ncü Değ İşlenmiş Hali 0615.pdf
    1.3 MB · Görüntüleme: 11

EK-A ( İsim Listesi)- Kişi Güvenlik Belgesi alacak çalışanların(Yöneticilerde Dahil) isim listesi

EK-B (3 adet Nüfus Cüzdanı Sureti)- Nufus cüzdanı süreti arkalı önlü nufus cüzdanınızın taranmış ve tek sayfaya sığdırılmış hali

EK-C (3 adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu)- Bu form kısaltma yapılmadan tüm gerekli bilgiler doldurularak ve tek sayfaya çıkacak şekilde hazırlanmalı. dolduran kişi tarafından imzalanmalı ve resimleri forma yapıştırılmalı(Resimlerin arkasına tc numaralarını yazıp yapıştırıyoruz) daha sonra güvenlik koordinatörünün imzası

EK-Ç (3 adet Adlî Sicil Belgesi)- bu belgeyi e-devlet üzerinden herkes kendi alıp size göndermeli- içerisinde arşiv kaydı yoktur ibaresi yer almalı.
tüm evrakın üstüne ve altına kırmızı "GİZLİ" kaşesi basıyoruz. poşet dosyayı klasöre koyuyoruz. 2 tane büyük zarf içerisinde MSB teknik hizmetlere teslim ediyoruz.
dikkat etmeniz gereken Kişi güvenlik belgesi mavi dosyaya, tesis güvenlik belgesi dosyası siyah dosyaya koyuyorsunuz ( renkleri karıştırmadım umarım)
MSB dosyanızı hem MIT hemde Emniyete dağıtıp hakkınızda soruşturmayı bu şekilde yürütmekte...

Konu çok kompleks ve zor olduğu için hata yapmanız çok normal. MSB size gerekli yardımı yapacak. bir çok kuruluş 2-3 denetimde başarıya ulaşabiliyor. o yüzden zorlanmanız normal.
Burada KGB için; tüm evrakları altlı üstlü GİZLİ kaşeleyip şeffaf dosyaya koyuyorum. Bu şeffaf dosyaları da mavi klasöre (mavi klasör mü yoksa mavi dosya mı olacak?) koyuyorum? Sonra tüm bunları da iç içe 2 zarfa koyup MSB Teknik Hizmetlere postalıyorum. Doğru mudur?

Güvenlik araştırması formunun son hali hangisidir acaba? Farklı farklı formatlar var.

Ekte ilettiğim talimata göre de fotoğrafların renkli baskı yapılması gerektiği ve kesinlikle yapıştırılmaması gerektiği yazıyor.

Ekli dosyalar

• Guvenlik_Sorusturmasi_Arsiv_Arastirmasi_Aciklamasi.pdf
    170.8 KB · Görüntüleme: 12
Ekte ilettiğim talimata göre de fotoğrafların renkli baskı yapılması gerektiği ve kesinlikle yapıştırılmaması gerektiği yazıyor.
Merhabalar.
KGB de güvenlik soruşturması Arşiv araştırma formunda resim yapıştırılıyordu ama son zamanlarda renkli çıktı istenmeye başlandı. şuan ikisinide kabul ediyorlar ama siz bence renkli çıktı almanız en doğrusu. MSB'nin sürekli Arşivi dolduğu için cıktıları tek sayfaya arkalı önlü istiyorlar ve evraklardan resimler düştüğü için böyle bir uygulama yapıyorlar.
Bilginiz olsun...

Merhabalar.
KGB de güvenlik soruşturması Arşiv araştırma formunda resim yapıştırılıyordu ama son zamanlarda renkli çıktı istenmeye başlandı. şuan ikisinide kabul ediyorlar ama siz bence renkli çıktı almanız en doğrusu. MSB'nin sürekli Arşivi dolduğu için cıktıları tek sayfaya arkalı önlü istiyorlar ve evraklardan resimler düştüğü için böyle bir uygulama yapıyorlar.
Bilginiz olsun...
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Aslında yönergenin son halini bulabilsem ya da en son hali olduğundan emin olabilsem sizi bu kadar sorulara boğmazdım.

Merhaba, arşiv soruşturma formunda önceki işi diyor. Sanırım şu ankinden bahsetmiyor.

Merhaba. İş bilgilerine eski çalıştığımız şirketleri yazıyoruz ve giriş ve çıkış tarihlerini giriyoruz. mevcut durumda çalıştığınız kuruluşuda yazıyorsunuz ve giriş tarihinizi girdikten sonra çıkış tarihi olan yere Devam Ediyor olarak belirtiyorsunuz.
Saygılar..

Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğünde çalışan arkadaşlardan aldım diyebilirsiniz. Beni şahsen tanımaz kendileri.

Merhabalar Ferhat Bey,

Ben bakanlığa ulaşamıyorum, şu klasörleme için teyit alacaktım. Dediğiniz gibi KGB evraklarını mavi klasöre, TGB evraklarını siyah klasöre koyacağım.

Merhabalar Ferhat Bey,

Ben bakanlığa ulaşamıyorum, şu klasörleme için teyit alacaktım. Dediğiniz gibi KGB evraklarını mavi klasöre, TGB evraklarını siyah klasöre koyacağım.
Merhaba. Renkleri tam tersi söylemişim...
KGB dosyası Siyah Klasör
TGB dosyası Mavi Klasör Olacakmış.

Hemen Düzeltmiş olalım yanlış bilgimizi.

Ferhat Bey, TGB Protokolü'nde geçen 500 TL'nin MSB.lığı Merkez Saymanlık Müdürlüğünün T.C. Merkez Bankası Ankara Şubesi nezdindeki .... numaralı hesaba yatırılması var. Bu protokolde yazan IBAN geçerli mi acaba?

Ferhat Bey, TGB Protokolü'nde geçen 500 TL'nin MSB.lığı Merkez Saymanlık Müdürlüğünün T.C. Merkez Bankası Ankara Şubesi nezdindeki .... numaralı hesaba yatırılması var. Bu protokolde yazan IBAN geçerli mi acaba?
Merhaba. Evet geçerlidir. Kızılaydaki MSB Kuzey kapısından girip bizzat yatırmanız gerekiyor. EFT almıyorlar. Açıklamasına TGB ücreti ve firmanızın bilgilerini yazdırmanız gerekiyor.
Saymanlıktaki kişiler size yardımcı olurlar.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri