Kritik Personel Yedekleme

edazobu

Teğmen
Üye
Merhabalar.Firmamızın kritik personel yedeklemesi için herhangi bir faaliyeti bulunmamakta.Bir talimat veya politika oluşturmak istiyorum.Bunun için önemli bulduğunuz konular veya önerileriniz var mıdır ?
Yardımınıza ihtiyacım var.Teşekkür ederim şimdiden.

Merhabalar,

Politikanızı oluştururken bütün departmanlardan destek almanızı tavsiye ederim

Hangi personel olmazsa işler aksar veya durma noktasına gelir. Bu sorunun muhatabı olan kişiler kritik personellerinizdir.

Yapılması gereken

1-Kritik personellerinizi belirlemek

2-Kritik personellerin gerçekleştirdiği işlerin analizi

3-Yetkilendirmelerin gözden geçirilmesi ve kritik personelin eğitim vermesi ile gerekli yetkinliğe ulaşabilecek kişilerin belirlenmesi

4-Yedekleme için personellere eğitim planlaması

5-Yetkinlik değerlendirmesi (Verilen eğitimler ne derecede etkin , eğitimler sonucunda kritik personelin yaptığı işlerin bir kısmı kritik personel olmadığı takdirde de yürütülebilir mi?)

Kısaca bunlardan başlamanızı tavsiye ederim.

bir müşterimiz 9100 kapsamında yaptığı denetimde 8.6 maddesinden "Firmada ürünleri salıvermeye yetkili personele olan izlenebilirlik bilgisine ulaşılamamıştır." diye bir uygunsuzluk raporladı. Bu kapsamında havacılık-savunmaya özel bir uygulama gerekliliği var mıdır? Polivalansta yetkilendirmeyi göstersem yeterli olur mu?

bir müşterimiz 9100 kapsamında yaptığı denetimde 8.6 maddesinden "Firmada ürünleri salıvermeye yetkili personele olan izlenebilirlik bilgisine ulaşılamamıştır." diye bir uygunsuzluk raporladı. Bu kapsamında havacılık-savunmaya özel bir uygulama gerekliliği var mıdır? Polivalansta yetkilendirmeyi göstersem yeterli olur mu?
polivalans tablosunda gösterim +personele ait kod ve kaşe oluşturulması + ilgili personelinin eğitim ve sınav kayıtları + atama azısı ve duyuru formları ve hatta personelin yıllık muayene raporları vb. de ilave edilebilir.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri