Kalite Hataları- Yayın/Bildirim/Kalite alarmı Formu

bugrayesilbas

Üsteğmen
Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Müşteriden gelen ürün iadeleri için acil bir paylaşımda bulunmak ve aksiyon almak adına kullandığınız ilgili hataları görsel olarak yayınladığınız bir form var mıdır ? Eğer sizlerde mevcutsa ve taslak bir doküman paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Herkese iyi çalışmalar, iyi haftalar dilerim.

Kiminle paylaşacağınız önemli;
- Yönetim grubu ise önerim mail olur,
- Doğrudan ilgili personel(ler) ise gizlilik şartları gözetilerek saha panoları,
- Saha çalışanı arkadaşlar ise Kalite panoları.
Form numarası vs vermenizi çok tavsiye etmiyorum, çünkü tanımlanan her form yönetim sisteminde takip edilmeli, talimat vs yazılmalı. Gelen hata raporunu fotoğraf yoğun şekilde sahada yayınlaman kafi. Ama faydasının olmadığını tecrübe eden birisi olarak boşa uğraşacağını söyleyeyim. Hatayı insanlara reklam etmek bir işe yaramıyor. Önerim, ilgili parçanın ve benzer parçaların üretim emirlerine resim üzerine vs eklemek olacaktır. Böylelikle know-how havuzu da oluşturmuş olursun.

Merhaba,
Bizdeki bazı örnekler, iadelerinizin hatalı kısımlarını ve yanına olması gereken parça görüntüsünü fotoğraflarını çekip tablo hazırlayabilirsiniz, sonra hatalı ürünlere ne yapılacağını belirtebilirsiniz (Faruk beyin belirtiği gibi talimat olmalı) ve görsel hatalar için eğitim verilebilir, operatörlere Nitel MSA yapabilirsiniz biz çapaklı-çapaksız finiş ürün için yapmıştık.

Ekli dosyalar

• KAL_F_14 Görsel Kontrol Talimatı.xlsx
    1.5 MB · Görüntüleme: 73
Merhaba Tedarikçi,Müşteri ve kendi bünyenizde farklı formatta formlar kullanabilirsiniz.
Örnek formları gönderiyorum.

Ekli dosyalar

• HATA BİLDİRİM FORMU.xlsx
    30.1 KB · Görüntüleme: 57
  • MÜŞTERİ ŞİKAYET FORMU.xlsx
    25.7 KB · Görüntüleme: 49
  • TEDARİKÇİ HATA BİLDİRİM FORMU.xlsx
    51.5 KB · Görüntüleme: 52
Değerli paylaşımlarınız ve yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim. Her biri çalıltıgım firma için örnek dokümanlar, sistemimize uygun olacak şekilde devreye alacağız. Tabi uygulamalarını da takip etmek bizim için önemli olacaktır. Herbirinize ilginizden dolayı tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri