Önemli Iso9001:2015 Versiyonunda Prosedürler Neler ? ? ?

Ayberoz

Orgeneral
Moderatör
Üye
Arkadaşlar;
Bende 2008 versiyonunda mevcut prosedürler şunlardı:

YÖN.PR.01
Doküman Kontrolü Prosedürü
YÖN.PR.02
Kayıtların Kontrolü Prosedürü

YÖN.PR.04
Yönetim Prosedürü
YÖN.PR.05
İç Tetkik Prosedürü
YÖN.PR.06
Düzeltici Faaliyet Prosedürü
YÖN.PR.07
Önleyici Faaliyet Prosedürü
YÖN.PR.08
Uygun Olmayan Ürünün Kontrolü Prosedürü
YÖN.PR.09
Tasarım Prosedürü
YÖN.PR.10
Satın Alma Prosedür

2015 versiyon çalışmalarında bazı prosedürler birleşti. Mesela; Doküman Kontrolü Prosedürü ve Kayıtların Kontrolü Prosedürü birleşerek '' Dokümante Edilmiş Bilgi Oluşturma Prosedürü '' mü olmalı?
Önleyici Faaliyet ve Düzeltici Faaliyet Prosedürleri birleşerek tek doküman olmalı ve adı ne ??? olmalı?

Bunlara eklenmesi gereken prosedürler ( olması şart olanları kast ediyorum ) neler var?

Bu konuyu bilenler ve çözümleyenler yanıtlarsa sevinirim.

Teşekkürler... :)

1. Pazarlama ve Satış Prosedürü (Kuruluşun Bağlamı, ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerinin belirlenmesine ait prosedür)
  2. Müşteri Yönetimi Prosesi (müşteri için ürün ve hizmet şartlarıyla satış sonrası şartlar vb gibi)
  3. Değişiklik Yönetimi,
  4. Risk ve Fırsat Prosesi,
  5. Düzeltici ve İyileştirici Faaliyetler Prosesi,
  6. Doküman Yönetimi - Kurumsal Bilgi Prosesi,
  7. Tasarım ve Geliştirme Prosesi.
  8. Üretim Prosesi,
  9. Tedarikçi değerlendirme ve denetleme prosesi
  10. Uygun olmayan ürün prosedürü
Bunlar yeterli sanırım.
Üretim Prosesi , Tedarikçi Değerlendirme ve Müşteri Yönetimi için Süreç olarak hazırladığımız dokümanlar var, prosedür yazmasak da olur mu?

1. Pazarlama ve Satış Prosedürü (Kuruluşun Bağlamı, ilgili tarafların ihtiyaç ve beklentilerinin belirlenmesine ait prosedür)
  2. Müşteri Yönetimi Prosesi (müşteri için ürün ve hizmet şartlarıyla satış sonrası şartlar vb gibi)
  3. Değişiklik Yönetimi,
  4. Risk ve Fırsat Prosesi,
  5. Düzeltici ve İyileştirici Faaliyetler Prosesi,
  6. Doküman Yönetimi - Kurumsal Bilgi Prosesi,
  7. Tasarım ve Geliştirme Prosesi.
  8. Üretim Prosesi,
  9. Tedarikçi değerlendirme ve denetleme prosesi
  10. Uygun olmayan ürün prosedürü
Bunlar yeterli sanırım.
Üretim Prosesi , Tedarikçi Değerlendirme ve Müşteri Yönetimi için Süreç olarak hazırladığımız dokümanlar var, prosedür yazmasak da olur mu?
merhabalar. bu yazdıklarınız doğrudur. Önleyici faaliyetler yerine risk temelli düşünce gelmiştir. dokümanların kontrolü ve kayıtların kontrolü prosedürünü dokümante bilgi prosedürü olarak tanımlamanızda fayda var.

Teşekkürler Ferhat Bey;
Elinizde örnek varsa yayınlarsanız seviniriz.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri