Iso 9001:2015

Kübra Gül

Teğmen
Üye
Yeni versiyonda risk analizleri, swot analizi talimatlar prosedürler onlar tamam peki stratejik planlamayı oluşturmamız şart mı ve daha neler oluşturacağız bilgi verir misiniz?

5- Stratejik Plan Gerekli mi?

Her işletme sahibi şirketin stratejik yönünü bilir. Geçmişte paylaşmamış olabilir ve bazıları hala paylaşmıyor da olabilir.
4.1. i düşünün... Organizasyonun İçeriği olarak şirketin büyük resmine bakarak 30.000 metreden görüş söyleyebilirsin. Genellikle bir iş kurmanın kavramsal planlaması sırasında geliştirilmiştir. Uzun vadeli hedeflerin doğuşu budur.
Organizasyon, söz konusu uzun vadeli hedeflerin gerçekte ne olduğunu denetçiler veya şirketin dışındaki diğer kişilerle paylaşmak isteyebilir veya istemeyebilir.
ISO 9001: 2015, denetçilerle paylaşılmasını gerektirmez. 4.1, stratejik yönleriyle ilgili dış ve iç konuların belirlenmesini gerektirmektedir. Onları paylaşma ya da kaydetme hakkında herhangi bir anlatım yok.
5.1.1b, Kalite politikasının ve hedeflerinin bağlam ve stratejik yön ile uyumlu olmasını gerektirir. (Kayıt tutmakla ilgili bir şey yok).
9.3.1, KYS'nin stratejik yönü ile uygunluğunu, yeterliliğini, etkililiğini ve uyumunu sürdürmesini sağlamak için yönetim gözden geçirmesi yapılmasını gerektirir.
9.3.3, Kayıtların yönetim gözden geçirmesinin sonuçlarının kanıtı olarak tutulmasını gerektirir. Bu kayıtların stratejik yönün ne olduğunu açıklamayı da içermesi gerektiğini düşünmek büyük bir çaba olacaktır.
Özet olarak, neredeyse tüm uygulanabilir şirketler stratejik hedeflere veya yönlere sahiptir. Onları paylaşmak isteyebilir veya istemeyebilir ve bunu yapmak zorunda değildir.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri