ISO 9001:2015 Standardına Gore Risk Değerlendirme Örneği

Ferhat

Orgeneral
Yönetici
Site Yöneticisi
VIP
iso 9001:2015 standardina gore risk degerlendirme nasil yapilir. Ornek surec risk degerlendirme dokumani yok mu diyenler. Ekten dokumani indirip kullanabilirsiniz. Ayrica iso 9001:2015 versiyonuna gore proses karti ornegide ektedir...

Ekli dosyalar

• EK-19a XYZ.A.Ş-süreç bazlı risk değerlendirme formu.xlsx
    14.7 KB · Görüntüleme: 5,295
  • EK-18 XYZ A.Ş. Proses Tanımı (tedarikçi ilişkileri).pdf
    215.2 KB · Görüntüleme: 3,660
Tedarikçi ilişkileri proses kartına ek olarak verebileceğiniz başka proses kartı örnekleri var mıdır? İnsan kaynakları ve eğitim, satış ve pazarlama, bakım prosesleri gibi?

Selin hanım merhaba.
Ekteki dokümanlar örnektir. Diğer prosesleri bu kartlara göre hazırlayabilirsiniz. Her proses kendine özeldir. Firmadan firmaya değişiklik gösterecektir. Aklınıza takılan olursa sorun biz cevaplayalım...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ferhat Bey merhaba,
En azından şöyle bir şey yapabilirsiniz. Risk ve fırsatlar yeni çıkan bir konu ve tabloyu hazırlarken zorlanabiliyoruz formu vermişsiniz ama birkaç iç ve dış konuya göre örneklemeler yaparsanız herkes için çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Ferhat Bey merhaba,
En azından şöyle bir şey yapabilirsiniz. Risk ve fırsatlar yeni çıkan bir konu ve tabloyu hazırlarken zorlanabiliyoruz formu vermişsiniz ama birkaç iç ve dış konuya göre örneklemeler yaparsanız herkes için çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Merhaba Selin Hanım.
ISO 9001:2015 e göre Risk Değerlendirmeyi Nasıl Yaptığımıza ait kısa bir anlatım aşağıdaki linkte mevcut. incelerseniz size yardımcı olacaktır.
Daha Fazla bilgi isterseniz siz sorun biz cevaplayalım. bazı dokümanlar firmalara özel olduğu için paylaşamıyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz...

ISO 9001:2015 Süreç Tabanlı Risk Nasıl Yapılır----> http://www.isofrm.com/konu/iso-9001-tuem-proseduerler.396/#post-598

merhaba ,
Siteye yeni üye oldum. ISO 9001 2015 standardında bulunan bazı kısımlarda eksiklik yaşıyorum.Özellikle 6 kısım olan planlama kısmı ile ilgili daha fazla bilgi paylaşımında bulunabilir misiniz?
mesele risk odaklı düşünme için bir talimat altında formları olan
iyi günler

merhaba arkadaşlar,
standardın 6.2.1. maddesi aşağıdaki şekilde
kalite amaçları:
  • kalite politikası ile uyumlu olmalı
  • ölçülebilir olmalı
  • uygulanabilir şartları dikkate almalı
  • ürün ve hizmetlerin uygunluğu ve müşteri memnuniyetinin arttırmaya uygun olmalı
  • izlenmeli
  • duyurulmalı
  • uygun şekilde güncellenmeli
dir.

1. Koyu olarak belirttiğim uygulanabilir şartları dikkate almalı ve izlenmeli derken neyi anlatmak istiyor. izleme nasıl olacak.
2. uygun şekilde güncellenmeli derken mesela bir önceki yılın hedefine ulaştım hedefi daha ileri götürme manasında mı güncellenmeli demek mi istemiş.

merhaba arkadaşlar,
standardın 6.2.1. maddesi aşağıdaki şekilde
kalite amaçları:
  • kalite politikası ile uyumlu olmalı
  • ölçülebilir olmalı
  • uygulanabilir şartları dikkate almalı
  • ürün ve hizmetlerin uygunluğu ve müşteri memnuniyetinin arttırmaya uygun olmalı
  • izlenmeli
  • duyurulmalı
  • uygun şekilde güncellenmeli
dir.

1. Koyu olarak belirttiğim uygulanabilir şartları dikkate almalı ve izlenmeli derken neyi anlatmak istiyor. izleme nasıl olacak.
2. uygun şekilde güncellenmeli derken mesela bir önceki yılın hedefine ulaştım hedefi daha ileri götürme manasında mı güncellenmeli demek mi istemiş.

Merhaba. Konuya ait bilgi : http://www.isofrm.com/konu/6-2-kali...smek-icin-planlama-nedir-ne-yapilmalidir.502/
bölümünde tanımlanmıştır. bu konuyla ilgili cevapları açılan bölümden yazmanızı rica ederim.

Merhaba,
Benim bir kaç örneğim olacak.Ancak bu konu çok geniş kapsamlı.

Süreç tabanlı riskler için örneğin insan kaynakları sürecini ele alalım.İnsan Kaynakları sürecindeki amaçları düşünelim öncelikle
*Eğitimli personel
*Uygun istihdam
*Personelin devamlılığı
*Personelin farkındalığı
*Fabrikanın devamlılığı

Bu genel olarak baktığımızda İK bu amaçlarla faaliyet gerçekleştirir.Bu tabi temel taban.
Şimdi bu süreçte hangi riskler ve fırsatlar amaçlarımıza ulaşmamıza engel olur.
1-)Grev,lokavt riski-ve buna bağlı üretim kayıbı-Bu riski nasıl elimine ederiz?Kontrol metodumuz ne olmalı?-Dönemsel sendika,personel toplantıları,Personel memnuniyet oranı(Büyük Risk)-Eğer isterseniz skala oluşturabilirsiniz 5,4,3,2,1-3,2, vb.
2-)Kalifiye yetişmiş personelin iş bırakması,üretimde,önemli süreçlerde aksama
Bu riski nasıl elimine ederiz?Kontrol metodumuz ne olmalı?-Aylık,üç aylık personel devir hızının ölçümü sebepleri hakkında aksiyon alınması
3-)Personellerin farkındalıklarının sağlanmaması,proses hakkında bilgi sahibi olamama,müşteri şikayeti-Bu riski nasıl elimine ederiz?Kontrol metodumuz ne olmalı?Aulık mavi yaka eğitim saati,işbaşı eğitim saati vb.

Bu şekilde düşünmenin sağlıklı olacağı inancındayım.

iso 9001:2015 standardina gore risk degerlendirme nasil yapilir. Ornek surec risk degerlendirme dokumani yok mu diyenler. Ekten dokumani indirip kullanabilirsiniz. Ayrica iso 9001:2015 versiyonuna gore proses karti ornegide ektedir...

Ferhat Bey Merhaba,
Hazırlamış olduğunuz proses kartı örneği standardın hangi maddesine dahil edilmesi gerekiyor?

merhabalar risk ve fırsat analizi örneği yok mu? İnternette hiçbir yerde yok. Eğitimler yüzeysel. Kafam karışmış durumda. Ön denetimi ocakta yapıcaz. Asıl denetim martta nasıl yetiştircem bilmiyorum

benim hazırladığım tablo bu şekilde örnek olması açısından bir parametre vardır. siz de kendi proseslerinizi belirleyerek bu tablo üzerinden fırsatlar kısmını da tamamlayarak devam edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    23.5 KB · Görüntüleme: 938
benim hazırladığım tablo bu şekilde örnek olması açısından bir parametre vardır. siz de kendi proseslerinizi belirleyerek bu tablo üzerinden fırsatlar kısmını da tamamlayarak devam edebilirsiniz.
Tablo için teşekkürler. Ama risk değerlendirmeyi yaparken müşteriyi dolaylı ya da doğrudan etkileyen konuları ele almayacak mıyız?
Mesala planlı bakımların düzenli yapılmaması sonucu makinelerde duruş bunun müşteriyi etkilemesi gibi?

merhaba,
risk değerlendirmeyi düşünürken sadece işçi sağlığı ile ilgili meseleleri düşünmeyeceğiz değil mi?
Mesela üretimi aksatabilecek bir elektrik kesintisinin muhtemel sonuçları ve alınacak önlemler şeklinde de düşünebilir miyim? başka nasıl örnekler verilebilir?

Sadece müşteri memnuniyeti ve iş sağlığı değil tabiki. kaliteyi etkileyebilecek her unsur için yapılmalı. bu nedenle değpartman bazında hazırlamakta fayda olduğunu düşünüyorum.
bu tabloyu hazırlarken siz değil de departman sorumlularıyla görüşerek hazırlarsanız örnekler çoğalacaktır.

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri