YBS
YBS
YBS
YBS
YBS
YBS
YBS
YBSBizde de insan kaynakları tutuyor. Ancak üretim sürecinin göstergesi . Ama değişecekmiş.Benim sistemim de insan kaynakları sürecinde geçiyor
Merhaba,Büşra Hanım ,
Bu konuda kesin olarak şu tutmalı gibi bir yaklaşım doğru değil.
Ancak size tavsiyede bulunan kişinin üretim bölümünde olan kazalara ik'dan aksiyon beklemenin yanlış olacağı düşüncesi ile vermiş olduğunu tahmin ediyorum.
En çok kaza gerçekleşen alan üretim olduğundan kaza hedefi üretime verilmesi ve kazalara ilişkin aksiyon belirlemesi gerekir.
İnsan kaynakları aksiyon belirlerken
Döf açıldıdan başka aksiyon yazamaz.Bu olayın sahiplenilmesi ve benimsenmesi için üretim bölümü seçilir.
İSG Konusunda dışarıdan firmadan destek alıyoruz . Direk onlara ait bir göstergemiz ya da sürecimiz bulunmuyor. Ben bir çok yerde ya İK ya da üretim sürecinde gördüm.İş kazaları İSG biriminin göstergesi olarak belirlenemez mi?
Merhaba Arkadaşlar,
İş kazaları İnsan kaynakları sürecinin mi performans göstergesidir yoksa Üretim sürecinin mi ?
Gösterge çizelgesinde hangi sürecin sorumluluğunda olmalı ?
Bizde de İK tutuyor, Üretimin performans göstergesi olarak görülüyor. Ancak Üretim sürecindekilere göre Mühendislik, Bakım ve Kalite de iş kazaları olduğu için bu saydığım süreçlerde de gösterge olarak konulması talebi geldi. Yani İK bütün firma geneli iş kazalarını tutacak, Sayılan bölümler kendi süreçlerini ayrı olarak tutacak.Bizim İSG sürecimiz bünyemizde olduğu için, iş kazalarını İSG sürecinin performans göstergesi olarak görüyoruz. Ancak bu hedef sadece İSG' nin olmamalı, üretim süreçlerinin ve İK' nında hedefi olmalı diye düşünüyorum ve bununla ilgili görüşümü üst yönetimle de paylaştım. Olaya genel çerçeveden bakıldığında İSG ve İK iş güvenliği eğitiminden sorumluyken, üretimin hedefi kayıp gün yaşanmadan maksimumum verimlilikte üretimini sağlamaksa eğer, üretimin de hedefi iş kazaları olmalı diye düşünüyorum.
herkese iyi çalışmalar,
YBS
YBS
YBS
YBS
YBS