Şimdi denetimlerde her süreçte ortak bazı maddeler var bunların üzerinden geçebilir ve kendi soru listenizi oluşturabilirsiniz.
Örneğin her süreçte ortak olarak bakılacak maddeleri listeleyelim.Örneğin süreç diyagramlarını tanımlayan dokümanlar denetimlerde incelenmelidir.
Politika farkındalığı her süreçte bakılmalıdır.Süreçleri ölçmeye yardımcı
ISO 9001-5.2-Kuruluş içi Politika oluşturulmuş ve politika farkındalığı sağlanmış mı?
4.4.1-Süreçlerde girdi çıktı,performans göstergesi tanımlanmış mı?
4.4.1-/4.4.2 süreci tarifleyen dokümanlar güncel mi?
9.1.1-Performans kriterleri için ölçmek için sorumlu,frekans,metod,raporlama şekli belirlenmiş mi?
10.3-Hedefler ve faaliyetler gözden geçirilerek Sürekli iyileştirme kapsamında yapılacak çalışmalar belirleniyor mu?
9.1.3
10.2Süreç performans kriterlerinde hedeften sapma olduğu durumlarda ne tür faaliyetler yapılıyor?(Aksiyon planları,trend analizleri)
Bunlar tüm süreçleri ilgilendiren ortak sorulardır.
İnsan kaynaklarına gittiğinizde bu sorulara ilave olarak
5.1-Liderlik ve organizasyon yapısının belirlenip belirlenmediği?
5.3
7.1.2-Personel ihtiyacının neye göre saptandığının tespitinin yapılması ve uygulamanın incelenmesi
7.2-Eğitim planın oluşturulması ve eğitimlerin kayıt altına alınması(Eğitim katılım formları,sertifikalar vs
Eğitim etkinliğinin değerlendirilmesi
gibi standarın her maddesinin hangi süreç ve süreçlerle ilgili olduğunu tespit edip kendinize göre soru listesi oluşturmak kesinlikle çok daha faydalı diye düşünüyorum.