iç tetkik sonrası dif (döf) açılması

bilgesu

Onbaşı
Üye
Merhaba , geçen ay kalite eğitimi aldığımız firma bizi iç tetkikten geçirdi, raporda yeşil olarak geçen yerler için dif açılacak denildi, mesela Atık alanına bırakılan atıklarla kayıt görülememiştir. çevre birimi olmadığı için kalite sorumlusu olarak bana bu eksiği yazdı sorum şu onların yazdığı eksik olduklarını düşündükleri her yeşil madde için dif mi açmalıyım, TSE denetiminden geçen arkadaşlar dif konusunda neye dikkat etmeliyim, birde kalibrasyon kontrolünün bende olması gerekiyor hiç anlamadığım bir konunun kontrolünü nasıl gerçekleştirebilirim bununla ilgili bir çalışmanız varmı ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
 
Her eksiklik ya da hata DİF ile çözülmez; ama denetçiler ister. siz de isteri karşılar şekilde basit form ile küçük bir çalışma yaparak hatayı ortadan kaldırabilirsiniz. Kalibrasyona gelince, sorumlusu kim atandıysa odur. yani depo sorumlusu da olabilir, kalite şefi de olabilir.
 
O zaman hepsi için dif açmayayım kys sorumlusu ben olduğum için isg nin eksiğini de çevrenin eksiğinide bana yazmış onları arkadaşlarla toparladıktan sonra sadece kendi konularım için açsam yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
 
eğer sisteminizde isg ve çevre sorumlusu atanmamışsa, size yazması normal. ayrıca kys sorumlusu olduğunuz için size yazılması çok şeyi değiştirmez. siz dif açarken ilgili sorumluları atayabilirsiniz. ama evet hepsine dif açmamak işleri daha kolay hale getirebilir. çünkü yapılan denetim belgelendirme değil. ciddi konular için dif açın; çözümü sizi aşan mevzular için
 
Merhaba (IATF16949) süreç, proses ve ürün denetimi sonucunda bulduğum uygunsuzluklar için dif mi açmalıyım yoksa 8D kök neden analizi mi yapmalıyım? daha doğrusu hangisi daha doğru olur.
Aksiyon planı oluşturdum (uygunsuzlukları listeledim) her aksiyon için dif formu zorunlu mu?
 
8D ve kök sebep analizlerini problem çözme teknikleri olarak ele alabiliriz. Bu nedenle aynı DF formu içerisinde 8D, kök sebep, 5WHY, Ishikawa Diagramı gibi çözüm tekniklerine yer verip düzeltici faaliyet formunu oluşturabilirsiniz. Kısacası açtığınız DF formları; 8D ve kök sebep analizlerini içerisinde barındırabilir.
 
Tüm uygunsuzluklar için DF istemez, zaten yapamazsınız da anlamsız olacaktır. gerek gördüklerinize; gerçekten çözülmesi gereken bilinç oluşturacak konularda DF açın. çözüm kısmında 8D ya da 5D kullanabilirsiniz. ama bazı uygunsuzlukları doğrudan yapıldı, düzeltildi deyip geçin. işinizi uzatmanız sizi ve sürece dahil olanları usandıracaktır. çok zorlanır iseniz uygunsuzluk listenizi paylaşırsanız yorum yapabiliriz.
 

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri
Üst