Sabit Konu Iatf 16949: 2016 Uygulama Adımlarının Kontrol Listesi

YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM PAKETİ Entegre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO 9001 + ISO 14001 + ISO 45001 Bir Arada Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği standartlarını tek eğitimde öğrenin. 6 Başarı Sertifikası~20 Saat3 Standart Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Kalite Uzmanı Olun Kurulumdan iç denetime, sürekli iyileştirmeye kadar tüm süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Başarı Sertifikası ile İş Güvenliği Uzmanı Olun Risk değerlendirme, tehlike analizi ve iş kazası önleme süreçlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başarı Sertifikası ile Bilgi Güvenliği Uzmanı Olun Bilgi varlıklarını koruma, risk analizi ve siber güvenlik kontrollerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Çevre Uzmanı Olun Çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi ve sürdürülebilirliği öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ AS 9100 Havacılık & Uzay Kalite Başarı Sertifikası ile Havacılık Sektörüne Açılın Havacılık, uzay ve savunma sektörüne özel kalite yönetim sistemini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Başarı Sertifikası ile Enerji Verimliliği Uzmanı Olun Enerji tüketimini azaltma ve maliyet tasarrufu yöntemlerini öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →
YBSYBS
ONLİNE EĞİTİM · YENİ ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Başarı Sertifikası ile Müşteri Memnuniyeti Uzmanı Olun Şikayet kaydından çözüme, memnuniyet ölçümüne kadar süreci öğrenin. 4 Başarı Sertifikası~12 Saat7 Bölüm Eğitimi İncele Tüm Eğitimler →

fthtncl

Orgeneral
Moderatör
Bir Kalite Yönetim Sisteminin (KYS) uygulanması ve IATF 16949: 2016'ya göre belgelendirilmesi gözünüzde büyüyebilir. Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, başarılı bir uygulama için atmanız gereken 12 adımı gözden geçirin. Bu adımları izleyerek, hiçbir şeyi kaçırmadığınızdan ve sertifikasyon denetimlerinize hazırlandığınızdan emin olmanıza yardımcı olur.

1) Yönetimden destek alın. Her şeyden önce, IATF 16949'ın işinizde ne kadar önemli olduğunu onlara göstermek için satış ekibinizle de üst yönetimle de çalışmanız gerekir. Onların desteği olmadan, uygulamanız başarısızlığa mahkumdur.

2) KYS şartlarını tanımlayın. En önemlisi, Kalite Yönetim Sisteminizde ele alınması gereken her bir gerekliliği tanımlamanız gerekir. Açıkçası bu standartların gereksinimlerini, aynı zamanda yasa ve yönetmelikler ile şirketinizin kültürüne yönelik gereksinimleri de içerir.

3) Kapsamı tanımlayın. KYS'nizin kapsamı, sınırlarını ifade eder; yani hangi bölümlerin hangi süreçlerini, hangi bölümleri KYS'nize dahil edeceğinizdir. Kapsam tüm şirket olabilir, ancak çoğu zaman bu gerekli değildir, çünkü kuruluşunuzun kalite yönetimini etkilemeyen tüm alanlarını dahil etmek istemezsiniz.

4) Süreçlerinizi ve prosedürlerinizi tanımlayın. IATF 16949: 2016'ya göre zorunlu olan prosedürlerin yanı sıra, şirketinizin gerekli tutarlılığı ve kaliteyi sağlamak için gerekli gördüğü ek işlemler ve / veya prosedürleri tanımlamanız gerekecektir. Önemli olan tüm iş süreçlerinizi tanımlamak ve organizasyonunuzdaki etkileşimlerini gözlemlemektir - sorunların ortaya çıktığı yer burasıdır. Zorunlu belgeler hakkında daha fazla bilgi için, bkz: IATF 16949 tarafından talep edilen zorunlu belgelerin kontrol listesi.

5) Bu süreçleri ve prosedürleri uygulayın. Şimdi tüm bu süreç ve prosedürleri hizmete sokmanız gerekiyor. Büyük olasılıkla, bunlardan bazıları zaten uygulanmaktadır; Yeni standarda uymak için sadece düzeltilmeleri gerekiyor. Diğerlerinin sıfırdan geliştirilmeleri gerekecek.

6) Eğitim ve farkındalık programlarına erişim sağlayın. Bir Kalite Yönetim Sistemi, sadece içinde çalışan çalışanlar kadar etkilidir. KYS'nizi veya sisteme nasıl uydurabileceklerini bilmiyorlarsa, yeni süreçleri takip etmeleri beklenemez. IATF 16949, şirkete ve çalışanlara sağladığı faydalar ile çalışanların süreçlerindeki tüm değişiklikler hakkında eğitim verdiğinizden emin olun.

7) Doğru sertifikasyon kuruluşunu seçin. Bu, belgelendirme denetimlerinize yönlendirmeniz gereken tüm işler kadar önemli olabilir. Sertifikasyon kuruluşu, Kalite Yönetim Sisteminizi denetlemek için şirketinize gelmekten ve IATF 16949: 2016 standardının gerekliliklerine uygun olup olmadığını ve etkin olup olmadığını ve iyileştirme yapıp yapmadığını belirlemekten sorumludur. Bir karar vermeden önce birkaç sertifikasyon kuruluşuyla görüşmek ve referanslarını incelemek isteyeceksiniz.

8) KYS'yi çalıştırın ve kayıtları toplayın. Uyguladığınız yeni ve güncellenmiş süreçleriniz var, bu yüzden artık KYS'yi çalıştırmak için biraz zaman harcamanız gerekiyor, böylece kayıtları toplayabilirsiniz. Süreçlerinizin etkin olduğunu kanıtlamak, onlar için belirlenen gereklilikleri karşılamak ve gerektiğinde iyileştirilmek üzere belgelendirme denetiminde bu kayıtlar gerekecektir. Sertifikasyon kurumu, KYS'nizin standarda uygun olup olmadığını belirlemek için yeterince olgun olmasını beklemeden önce bunu ne kadar sürede yapmanız gerektiğini size söyleyecektir.

9) İç denetimin yapılması. Ancak, belgelendirme kuruluşu gelmeden önce, süreçlerinizi dahili olarak denetlemeniz gerekir. Bu, her bir işlemin gerekeni yaptığını doğrulamak için bir fırsattır ve herhangi bir sorun tespit edildiyse, düzeltmek için düzeltici eylem sürecini kullanmak gerekir.

10) Yönetim değerlendirmesini yürütmek. Yönetiminizin IATF 16949 uygulaması sırasında destek göstermesi yeterli değildir - Kalite Yönetim Sisteminin devam eden bakımına katılım göstermelidirler. Her bir sürecin etkili olması için gereken kaynaklara sahip olduğunu ve iyileşmeyi göstereceğini doğrulamak için KYS faaliyetlerinden gerekli verileri ve sonuçları gözden geçirmek yönetimin görevidir.

11) Düzeltici önlem alınız. Kayıtların toplanması, iç denetim veya yönetimin gözden geçirilmesi sırasında herhangi bir sorun bulunursa, kök nedenini araştırmanız ve düzeltmek için harekete geçmeniz gerekir. Bu, IATF 16949 sertifikalı bir KYS'nin önemli bir özelliği olan sürekli iyileştirmeyi sağlama yönteminizdir.

12) Sertifika denetimleri. Önceki 11 adımın tamamlanmasının ardından, hazır olduğunuzu hissettiğinizde, sertifikasyon kuruluşu sertifikasyon denetimini gerçekleştirmek için kuruluşunuza gelir. Bu, öncelikle Kalite Yönetim Sisteminizin planlarını, süreçlerini ve prosedürlerini standardın gereklerine göre karşılaştırmayı içerecektir. Denetçi tarafından herhangi bir boşluk bulunup raporlanırsa, bunları ele almanız ve düzeltilmesinin kanıtlarını göstermeniz gerekir. Ardından, sisteminizi gereken süre boyunca çalıştırdığınızda, denetçiler topladığınız kayıtları planlarınıza ve standartların gereksinimlerine göre karşılaştıracaklar. KYS'nizi kullanırken, iç denetimler sırasında veya yönetim değerlendirmesinde herhangi bir uygunsuzluğun olup olmadığını kontrol edeceklerdir. Bir haftalık bir süre içinde denetim ekibi bulgularını belirten ve gerekli düzeltici eylemleri listeleyen bir rapor sunacaktır. Bunlar ele alındığında ve denetçiler KYS’nizin şartları yerine getirmesinden memnun olduklarında, sertifikasyon önerisinde bulunacaklardır.

Son düzenleme:
Teşekkürler

Geri