Ben yine de hazırladım)))
1. Görevin amacı
Bu görevin amacı; X A.Ş ‘deki ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında risk ve fırsat belirleme faaliyetleri için risk ve fırsat değerlendirme uygulamalarının işleyişini, planlamasını, kontrol edilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak
2. Görevin kapsamı
Bu görev; X A.Ş bünyesindeki ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında risk ve fırsat belirleme faaliyetlerini kapsamaktadır.
3. Görevin detayları
3.1. Üst Yönetimin Görevleri (Ekip Lideri )
· Kalite yönetim sistemi şartlarının, kuruluşun iş prosesleri ile entegre olduğunu güvence altına almak,
· Risk temelli düşünmenin kullanımını teşvik etmek,
· Kalite yönetim sisteminin amaçlanan çıktılarına ulaşmasının güvence altına almak,
· İyileştirmeyi teşvik etmek,
3.2. Kalite Yönetim Departmanının Görevleri (Ekip Yöneticisi)
· Risk ve fırsatların değerlendirilmesi çalışması için ekip kurmak,
· Risk ve fırsatların değerlendirilmesi çalışmalarında görev alacak kişilerin ihtiyaç duydukları her türlü bilgi ve belgeyi temin etmek,
· Risk ve fırsatların değerlendirilmesi çalışmalarında görev alacak kişilerin görevlerini yerine getirmeleri amacıyla araç, gereç, mekan ve zaman gibi gerekli bütün ihtiyaçları karşılamak,
3.3. Proses Liderlerinin Görevleri
· Tüm proseslerde risk ve fırsatları tanımlamak,
· Risk ve fırsatların doğasını anlamak ve risk seviyesini belirlemek için risk analizi yapmak,
· Riskin büyüklüğüne karar vermek ve derecelendirmek için risk değerlendirme yapmak,
· Aksiyon ve termin planlamak
...yazılabilir diye düşünüyorum![]()
Çok güzel olmuş;teşekkür ederim,tam aradığım paylaşım.Geçtiğimiz hafta ISO denetim geçirdik;bu şekilde görev tanımlarında güncelleme yapmamı talebetmişlerdi.Özellikle Genel müdür görev tanımına diğer liderlerin liderliklerini yapmasını teşvik etmekle alakalı cümleler eklenmeli.
Her bir pozisyona ait mevcut görev tanımı altına ilgili maddeleri ekleyeceğim.