Form Numarası hk.

@MKocak

Er
Üye
Merhabalar,

Bulunduğum firmada kullanılan belgeler (formlar, prosedürler, talimatlar vb.) için form numarası uygulamasına geçilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda, form numaralandırılmasında izlenmesi gereken belirli bir usul ya da standart bulunmakta mıdır? Soruyu daha detaylandıracak olursam Örneğin

* Form numaraları için standart bir format (örneğin kod yapısı) öneriliyor mu?
* Belge türlerine göre (form, prosedür, talimat, kayıt vb.) ayrı numaralandırma sistemleri kullanılmalı mı?
* Öncelikli olarak numaralandırılması gereken belge türleri (form, prosedür, talimat vb.) var mıdır?

bu hususlarda bilgi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz?

Merhabalar,

Bulunduğum firmada kullanılan belgeler (formlar, prosedürler, talimatlar vb.) için form numarası uygulamasına geçilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda, form numaralandırılmasında izlenmesi gereken belirli bir usul ya da standart bulunmakta mıdır? Soruyu daha detaylandıracak olursam Örneğin

* Form numaraları için standart bir format (örneğin kod yapısı) öneriliyor mu?
* Belge türlerine göre (form, prosedür, talimat, kayıt vb.) ayrı numaralandırma sistemleri kullanılmalı mı?
* Öncelikli olarak numaralandırılması gereken belge türleri (form, prosedür, talimat vb.) var mıdır?

bu hususlarda bilgi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz?
Merhabalar,

Bununla ilgili bir zorunluluk yok, sadece kod yapınızı neye göre yaptığınızı yazılı bir şekilde tariflemeniz gerekmektedir. Öneri olarak aşağıdakini yapabilirim;

Prosedürler: P-xx
Talimatlar: T-xx
Formlar: F-xx
Süreçler: S-xx
Listeler: L-xx
Planlar: PL-xx

Kimi firmalarda farklı standartları temsil eden formları ayrı kodlama yaparlar, örneğin: kalite ile ilgili form ise KF-xx, Çevre ile ilgili bir form ise ÇF-xx vb.

Ancak ben bu tarz kodlamaları karışık ve yoruma açık buluyorum. O nedenle yukarıda önerdiğim gibi basit bir kod yapısı ile ilerlemenizi tavsiye edebilirim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Merhabalar,

Bununla ilgili bir zorunluluk yok, sadece kod yapınızı neye göre yaptığınızı yazılı bir şekilde tariflemeniz gerekmektedir. Öneri olarak aşağıdakini yapabilirim;

Prosedürler: P-xx
Talimatlar: T-xx
Formlar: F-xx
Süreçler: S-xx
Listeler: L-xx
Planlar: PL-xx

Kimi firmalarda farklı standartları temsil eden formları ayrı kodlama yaparlar, örneğin: kalite ile ilgili form ise KF-xx, Çevre ile ilgili bir form ise ÇF-xx vb.

Ancak ben bu tarz kodlamaları karışık ve yoruma açık buluyorum. O nedenle yukarıda önerdiğim gibi basit bir kod yapısı ile ilerlemenizi tavsiye edebilirim.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Desteğiniz için teşekkür ederim.

Merhaba ben de bir şey sormak istiyorum konuyla alakalı. Bazı dökümanlarımızın başlık kısmında sağ üstte böyle bilgiler mevcut;
Dok. No: PR.14
Yayın Tarihi: --
Revizyon No: 07
Revizyon Tarihi: 09.07.2025
aynı zamanda altyazı olarak solda "döküman no" sağda "Rev. No. ve Tarihi: 00 / --" yazmakta. Ben her döküman revize ettiğimde iki yeri de doldurmak zorunda mıyım ? Altyazı kısmını kaldırsam KYS açısından bir sorun teşkil eder mi?

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri