Arkadaşlar evet soru listesi paylaşılıyor ama genel mantıkla kendi denetim tarzları var ve GAP analizinizi oluşturuyorlar. Sizle paylaşıyorlar eksiklerinizi.
Merhaba sektöre, üretim faaliyetine göre değişiklik gösteren soru listeleri kullanılıyor bir örneği ekliyorum.
Firmalara bazen başvuru süreci de karışık gelebiliyor, rehber olması açısından ekliyorum
Merhaba [email protected] mail atabilirsinizmerhaba uygunsanız mailiniz üzerinden bazı sorularım olacaktı. [email protected]
Merhaba, öncelikle YETEN den https://yeten.ssb.gov.tr/ den başvuru yapmanız gerekiyor. Kapsamınıza göre denetim gerçekleştirilecektir. Genel olarak önem verilen diye ayrım yapılamaz. Tüm kalite sisteminizin etkin bir şekilde uygulanması ve buna dair kanıtları görmek isteyecekler.Denetim günü alınıcak sanırsam firmamız içerisinde nasıl geçebiliriz denetimi? Genel olarak en önem verdikleri şeyler neler?
Merhaba, evet bir çok şeye bakılıyor. ISO 9001 eksiksiz uygulanıyorsa, özellikle ürün izlenebilirliği uygulaması eksiksiz uygulanıyorsa işiniz daha kolay. Üretim tesisinde kontrol alanları, yer sınırlamamaları, alan tanımlamaları eksiksiz uygulanıyor olmalı.Merhaba;
eydep denetiminde üretim başlığı altında, birçok şeye bakıyorlar galiba. Siz üretim başlığının alt kırılımlarını biliyor musunuz
Şöyle ki; bir konu bir çok madde içinde denetlenebilir. GKK mesela hem satınalma hem üretim başlığı altında sorulur, uygulama ve kanıtlar görülmek istenir.Merhaba;
üretim kalite, depo ,gkk yıda üretim başlığı altında mı inceliyorlar ?
Kanıtlar, kayıtlar yeterli olmamış olabilir. Tasarım dahil girdiyseniz belki bu yönünüz zayıf kalmış olabilir. Bir çok etmen var aslında. Konuyla ilgili detay görüşmek isterseniz [email protected] adresine mail ile iletişimizi iletebilirsiniz. Elimden geldiği kadar destek olurumAçıkcası üretim anlamında kendimizi iyi görüyorduk.Dedikleriniz bizde,zaten olan uygulamalar.ama sonuç beklentimizin çok altında kaldı. bizde bunun sebebini öğrenmek istiyoruz.diğer departmanlarda mı üretim altında incelediler acaba (depo,üretim kalite,gkk vb.) Bunu merak ettim.