Dış Kaynak Kullanımı Yönetim Prosedürü

Esra BAKIR

Onbaşı
Üye
Merhabalar,
Asansör aksamları üretimi yapan bir firmada Kalite Sistem Sorumlusu olarak çalışıyorum.15 Kasımda Koreden müşterilerimiz gelicek ve bir denetim gerçekleştireceğiz. Öncesinde bazı dökümanlar istediler tabiki .Bunlardan biri de Dış Kaynak Kullanımı Yönetim Prosedürü. Araştırdım fakat tam olarak içeriğini anlayamadım. Sizlere sormak istediğim; dış kaynak kullanımını sadece yemek hizmeti, bakım ve onarım hizmeti, güvenlik, teknik destek hizmetleri gibi gibi başlıklar olarak mı bahsetmeliyim. Yoksa dışarda yaptırmış olduğumuz yarı mamül parçalar malzemeler içinde dış kaynak olarak bahsetmeli miyim ,bahsedeceksem bunları genel bir çatı altında nasıl toplayacağım.Tedarikçilerimizden otomat çeliğide alıyoruz sac malzemede alıyoruz yada vida vs vs.Örnek bir döküman varsa benzer sektörlerde paylaşabilir misiniz. Şimdiden çok teşekkürler.
 
Merhabalar,

Dış kaynak yönetimini mevcut döküman ve veri kontrolleri prosedürünün içerisine ekleyebilirsiniz.

Dış kaynaklar tedarikçi firmadan gelen belgelerinizin dışında dışardan satın aldığınız standartlar,dış denetim dökümanları,msds'ler ve tüm dış faaliyetleri içeren dökümanları kapsamaktadır.

Hizmet dökümanlarını kullandığınız programı bilmiyorum ama ayrı ayrı döküman bazlı tutabilirsiniz.

Dış kaynaklı dökümanlara örnek vererek burada bu kadar süreyle saklanır şekilde yazsanız yeterli olur.
 
merhaba,

yazılarınızdan tedarik/taşeron yönetimi hakkında bilgi araştırdığınızı düşünüyorum.
bununla ilgili bir el kitabı oluşturmalısınız.
bu el kitabı sizin özel isteklerinizi içermelidir.
örnekler verecek olur isek;
*hedef bir kalite performansı (ppm)
*hedef bir sevkiyat performansı
*ppap çalışması istiyorsanız (beklentiniz PPAP fazı, PPAP dosyası içeriği )
*özel karakteristik beyanı yapacaksanız ne tür şekil veya ifade isteyeceksiniz (SC, CC vb)
*temin ettikleri ürünlerde istemediğiniz malzemeler kimyasallar var ise bunların beyanı
*msa, spc gibi çalışmalara yönelik özel istekler (örnek uzun dönem spc-her vardiya 5 parça veya CMK ve CPK değerleri 1,67 ve üstü gibi)
*sıfır iş kazası hedefleri

bunun gibi ve çok daha fazlasını düşünerek özel istekler ile ilgili tedarikçi yönetim el kitapçığı oluşturmanız gerekiyor.
bundan sonrası içinde periyodik tedarikçi değerlendirme programını tedarikçi/taşeron özelinde her ay performanslarını ölçmeniz gerekmektedir.

bununla ilgili bir dokümantasyonunuz yok ise başlangıç için entegre edilmesi biraz zor bir süreçtir.

kolay gelsin
 

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri
Üst