Ali Bey Merhaba, sahte parça yönetimi ile ilgili prosedür paylaşmanız mümkün müdür ?
Ali Bey Merhaba . As 9100 e uygun satış pazarlama , satınalma süreçleri iç tetkik soru listesi paylaşabilir misiniz ?AS9100 Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili merak ettiğiniz birçok şeyi bulabilirsiniz.
AS9100 Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili merak ettiğiniz birçok şeyi bulabilirsiniz.
Ali Bey Merhaba . As 9100 e uygun satış pazarlama , satınalma süreçleri iç tetkik soru listesi paylaşabilir misiniz ?
Sahte parça riskini önlemek için bazı malzemelerin özelliklerini içeren tablo
Malzeme analizinin yapılamadığı durumlarda tedarikçi tarafından sağlanan uygunluk belgesindeki değerler ile bu tablodaki değer aralığında olup olmadığına bakılarak malzemenin doğrulaması yapılabilir.[/QUOT
Ali Bey Çok teşekkür ederim. Yeni gördüm. Süreç Bazlı Kpı belirleme ve Takibi konusunda yeterli bilgiye sahip değilim. Süreç Bazlı Kpı örnekleri paylaşabilir misiniz? Bu Kpı ları kontrol edebilmek için nasıl bir takip sistemi oluşturmalıyım ? Bu konuda yardımcı olabilirseniz cok sevinirim. Sayenizde baya birşey öğrendim , çok teşekkürler![]()
Firmanızın faaliyet alanı ve süreçleri hakkında bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.
Savunma Sanayi Talaşlı İmalat Ali Bey. Üretim, Üretim Planlama, Satınalma, Satış Pazarlama, Kalite Kontrol ana süreçlerimiz .
Teşekkür ederim.
Ali Bey Kolay Gelsin. Kalibrasyon Süreci ile ilgili bilgi almak istiyordum. 1000 e yakın ölçüm aletinin bulunduğu bir firmada çalışmaktayım. Ölçüm aletlerinin toplanması , kalibre ettirilmesi, doğrulanması , geri çağırılması, etiketlenmesi , zimmetlenmesi , arızaya hurdaya ayrılması konusunda tecrübesiz kaldım. Yardımlarınızı rica edeceğim. Kumpas , mihengir , mikrometre , terazi , komparatör saati vs ölçüm aletlerimiz var. Formlar , prrosedürler , talimatlar ve nasıl yapmam koınusunda yardımlarınızı rica edeceğim.
Ali Bey merhaba. Giriş kalite kontrol formunda sahte parça ile ilgili bir tanımlama yaptınız mı acaba ? Giriş kalite kontrol formu ve akış şeması örneği paylaşmanız mümkün müdür ?
Ali Bey Döküm, Çelik ve dolu hammadde , Fasondan kaplama boya Isıl işlemden gelen malzemeler için girdi kalite kontrol formuna ihtiyacımız var . Örnek bir form varmıdır elinizde ? Sertlik ölçümü penetrant metalografik ölçüm vs izleyebileceğimiz bir form örneği var mıdır? Ya da fikir vermesi açısından herhangi bir gkk formu ? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim .
Ali Bey Döküm, Çelik ve dolu hammadde , Fasondan kaplama boya Isıl işlemden gelen malzemeler için girdi kalite kontrol formuna ihtiyacımız var . Örnek bir form varmıdır elinizde ? Sertlik ölçümü penetrant metalografik ölçüm vs izleyebileceğimiz bir form örneği var mıdır? Ya da fikir vermesi açısından herhangi bir gkk formu ? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim .
Ali Bey çok teşekkür ederim. Fasondan gelen malzemeler için nasıl bir yol izliyorsunuz ? Kaplama, Boyama , Isıl İşlem görmüş malzemelerin giriş kalite kontrolü nasıl yapılıyor ?
Merhabalar, bu kontroller final kontrolde yapıldığı için ayrıca bir giriş kalite kontrol yapmıyoruz.
Ürün sevk edilmeden önce;
Kaplama ve boya
Isıl işlem kontrolleri yapılıyor.
Kaplama ve boya kontrolü;
Görsel olarak ayrıca kaplama kalınlık ölçüm cihazı ile yapılıyor.
Teknik spesifikasyonlara göre fazla veya eksik kaplama/boya işlemleri ile ilgili ürün karantinaya alınıyor ve tedarikçiye gönderiliyor.
Tedarikçi kaplama ve boyayı kimyasal madde kullanarak söküp tekrar rework yapabiliyor veya ürün hurdaya ayrılıyor.
Isıl işlem kontrolü için;
İlk önce görsel kontrol yapılıyor ısıl işlem sonrası üründe herhangi bir kararma veya başka bir problem var mı?
Parçanın düzlemsellik kontrolleri yapılıyor. Malzemede çarpılma yada herhangi bir düzlemsellik hatasının olup olmadığı kontrol ediliyor. (Parçanın geometrisine göre CMM tablası üzerinde veya komparatör saati ile)
Sertlik ölçümleri yapılıyor. Ürün istenilen sertlik değeri aralığında mı? Bunların kontrolü yapılıyor.
Sonuç olarak final kontrolde herhangi bir problem ile karşılaşıldığında tedarikçiden hatanın tekrarının önlenmesi için düzeltici işlem talep ediliyor.
Ayrıca şunu belirtmek istiyorum İstanbulda faaliyet gösteren bir firmayız. Havacılık ile ilgili onaylı kaplama firmaları Ankarada bulunduğundan şehir dışına gidiş gelişleri azaltmak adına müşteri onayı ile yetkilendirdiğimiz firma tarafından da kontroller yapılıyor. Yani ürün bize gelmiyor tedarikçiden direkt müşteriye sevk ediliyor.
Kontroller yukarıda belirttiğim şekilde yetkilendirilen firma tarafından yapılarak ilgili raporlar tarafımıza ulaştırılıyor.
Bizim onayımız sonrası yetkili firma tedarikçi tesisinden direkt müşteriye sevk işlemlerini gerçekleştiriyor.