As9100 Eğitim Sunusu

Maalesef türkçe çevirisi yok, orjinalinden yararlanmanız daha iyi olur çeviri kaynaklarda anlam karmaşası olabiliyor, konuyu açarken paylaştığım eğitim sunusundan yararlanabilirsiniz, standardı madde madde incelenmiş olarak anlayabilirsiniz.

Yabancı madde hasarı ile ilgili prosedür ve form örneği paylaşabilir misiniz rica etsem. Teşekkürler.

Merhabalar, AS 9100 belgelendirmesi olmazsa olmaz ön koşulu mevcut mu? ( IATF için üretilen ürünün mutlaka OEM'e ulaşması kuralında olduğu gibi)

Merhabalar, AS 9100 belgelendirmesi olmazsa olmaz ön koşulu mevcut mu? ( IATF için üretilen ürünün mutlaka OEM'e ulaşması kuralında olduğu gibi)
Merhabalar AS9100 standardında bahsettiğiniz şekilde olmazsa olmaz bir nokta yoktur. Temelde ISO 9001 standardını referans alarak havacılık için bazı özel şartlar içermektedir.

Özellikle havacılık sektöründe emniyet tanımı kritik bir özellik olduğundan dolayı daha çok ürünün yaşam ömrü boyunca emniyetini esas alır.

Kısaca aşağıda en belirgin yönlerini açıkladım.

Konfigürasyon yönetimi: Havacılık şirketinin uygulayacağı yönetim uygulamalarıyla havacılık ürünlerinin yaşam döngülerini yakından kontrol etmesini, görünür olmasını fiziksel ve fonksiyonel özelliklerinin sağlıklı olmasını temin eder.

Tasarım: İlgili sorumlu kuruluşlar güçlü ve güvenilir tasarım modelleri gerçekleştirerek uçuş emniyeti ve güvenilirliğini sağlayacak tüm tedbirleri alırlar.

Satın alma: Havacılık işletmelerinin tüm satın alma faaliyetlerinin ve tedarik zinciri uygulamalarının uygun bir şekilde kontrol edilmesini ve standartlara uygun olarak gerçekleşmesini sağlar.

Ürün-hizmet izleme ve ölçme: Ürün veya hizmetin üretilmesinden sonra kalite şartlarına göre gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin kontrol edilmesi, geçerliliğinin onaylanması ve ondan sonra sevk edilmesi veya hizmete verilmesi anlamına gelir.

Emniyet tanımı: Müşteriler ve yetkililerin şartlarına uygun hale getirilmesi için emniyet ve işlevlerinin tanımı

Risk analizi ve değerlendirmesi: Havacılık faaliyetlerinde risklerin belirlenmesi ve bunlara göre proaktif önlemlerin alınmasını içerir

Online ISO Standart Eğitimleri

Geri