Merhaba Teşekkür ederim. Denetim tarihini belirledik ama uygunsuzlukları kapatmak için 1 yıl mı veriliyor. Maalesef o kadar vaktimiz yok en hızlı şekilde almamız lazım
Teşekkür Ederim.Uygunsuzluklarınızın ne olacağı önemli; majör, minör, takip vs. Majör ise belge alamazsınız. Minör ya da takip vs ise belgeniz basılır ama uygunsuzlukların takibi için zaman verilir; 1 ay, 1 yıl vb konu başlığına göre.
Merhaba,Merhabalar,
Ben de bulunduğum firma için AS9100 belgesi almak için hazırlıklar içerisindeyim. Öncelikle belgelendirme firması ile anlaştıktan sonra bir tetkik tarihi belirleyeceksiniz. İlk aşama tetkiki gerçekleştikten sonra uygunsuzluklarını kapatmak için 1 yıl kadar sonra 2. aşama denetimini geçtiğinizde AS9100 belgesini alabileceksiniz. AS9100 hakkında bilgi sahibi olmanız önemli. Yönetim Temsilcisinin AS9100 Temel Standart ve İç Tetkik eğitimi almış olması gerekir. Sorunuzu daha spesifik bir şekilde sorabilirseniz yardımcı olmak isterim.
İyi Çalışmalar.
Merhaba,Uygunsuzluklarınızın ne olacağı önemli; majör, minör, takip vs. Majör ise belge alamazsınız. Minör ya da takip vs ise belgeniz basılır ama uygunsuzlukların takibi için zaman verilir; 1 ay, 1 yıl vb konu başlığına göre.
Zorunluluk yok ama zaten ISO9001 gereklerini sağlamanız lazım. Zaman sorunu yok ise öncesinde ISO9001 denetimi yardımcı olabilir.Merhaba,
AS9100 için önce ISO9000 alınması gerekiyor mu? Yoksa ISO9000 almadan doğrudan AS9100 almak için başvuru yapılabiliyor mu?